США надали Україні озброєння для боротьби з мінометним вогнем

| Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

Радар AN/TPQ-50 LCMRРадар AN/TPQ-50 LCMR

Сполучені Штати Америки направили в Україну радарні системи, що призначені для боротьби з мінометними розрахунками противника, дозволивши використання цього озброєння у зоні АТО.

Відповідну заяву оприлюднив речник Пентагону, полковник Стів Уоррен.

Наразі військове відомство США поставило три легкі системи із протидії мінометному вогню. Це – перша партія з 20 таких систем, що будуть надані Україні, зазначив Уоррен. Постачання інших буде здійснене протягом наступних тижнів.

Радарні системи надані Україні безкоштовно, в рамках пакету неповоротної допомоги від США обсягом $118 млн.Радарні системи надані Україні безкоштовно, в рамках пакету неповоротної допомоги від США обсягом $118 млн.

Радар AN/TPQ-50 LCMR має автоматичне регулювання і його можна встановити за 5 хвилин, а прибраний за 2 хвилини, обслуговується він розрахунком з чотирьох чоловік. Радар підключається за допомогою цифрових радіостанцій до вдосконаленої системи передачі тактичних даних польової артилерії Advanced Field Artillery Tactical Data System (AFATDS) для швидкої обробки вогневих завдань.

Counter Fire Radar

"Радарна система ідентифікує гарматні постріли та розраховує координати, звідки противник здійснив постріл, надаючи можливість для відповіді (ураження противника)", - пояснив офіційний представник Пентагону.

Стів Уоррен підкреслив, що США не накладає обмежень щодо використання американського озброєння для боротьби у зоні АТО.

Lightweight Counter Mortar Radar

"Українські збройні сили визначатимуть, як, коли і де вони використовуватимуть надані системи", - йдеться в повідомленні. "Українські військові можуть з’єднати радарні системи з системам артилерійського вогню, або ж можуть реагувати (на мінометні постріли) за допомогою наземних сил", - зазначив речник Пентагону.

Радарні системи надані Україні безкоштовно, в рамках пакету неповоротної допомоги від США обсягом $118 млн.

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 25.11.2014 09:25
    #
    - 0 +

    А я как раз хотел вопрошать, почём штука? Надеюсь, система спасёт не одну жизнь.

  • 25.11.2014 10:44
    #
    - 1 +

    а где же наши "Кольчуги"?

    • 25.11.2014 21:00
      #
      - 0 +

      Кольчуги і завод що їх виготовляє вивезли в перші дні окупації. Зоопарк-2 надто важка тєлєжка та й попри те шо його прийняли на озброєння ЗСУ в нас таких з вогнем не найдеш. Американська компактна - можна на блокпостах легко встановлювати

  • 25.11.2014 19:12
    #
    - 0 +

    Не "Кольчуги", а "Зоопарк-2"


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати