Помпову рушницю - безкоштовно

| Самооборона, Рушниці, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Шон МаккласкіШон Маккласкі

У США стартувала громадська програма, за якою самотні жінки і домовласники зможуть безкоштовно отримати помпову рушницю, щоб мати змогу самостійно захищати себе і своє майно.

До кінця цього року ініціатори проекту мають намір озброїти мешканців Чикаго, Детройта, Х'юстона, Нью-Йорка, Тускона і багато інших міст.

«Ми впевнені, що жоден злочинець не планує закінчити своє життя у вашому передпокої. І ми хочемо використати їхні страхи у власних цілях», – заявив 29-річний Кайл Коплі, один з ідейних натхненників проекту, випускник університету Х'юстона.

Помпова рушниця була обрана свідомо. По-перше, вона не потребує такого ретельного догляду, як за нарізна зброя. По-друге, з рушниці легше поцілити – особливої влучності тут не потрібно, а це вельми важливо, враховуючи, для кого їх купують. По-третє, цей вид вогнепальної зброї найбільш ефективний для оборони приміщення.

Тренери проекту будуть навчати учасників як правильно слід доглядати за зброєю і як її зберігати. Разом з рушницями будуть видавати спеціальні контейнери для зберігання вогнепальної зброї. За розрахунками, на кожного учасника потрібно витратити 400 доларів. Ініціатори проекту вже приймають пожертвування як від фізичних осіб, так і від юридичних.

У Х'юстоні 13 самотніх жінок вже отримали рушниці. 44-річна Тіффані Бреггс розповіла журналістам, що до цього часу вона ніколи не мала зброї, і ще жодного разу не стріляла. Пані Бреггс погодилася взяти помпову рушницю тільки після того, як її домовласник попередив всіх квартирантів про сплеск злочинності в мікрорайоні. «Відтепер я почуватиму себе впевненіше. Я знатиму, що зможу захистити своїх дітей і саму себе», – сказала Тіффані. Також вона планує через деякий час придбати пістолет або револьвер, для прихованого носіння в громадських місцях.

В Тусконі цей проект впроваджує Шон Маккласкі, який свого часу пропонував свою кандидатуру на пост мера міста. «Якщо влада не бажає вирішувати проблеми з захисту мешканців Тускона – хтось має зробити це за них. То чому не я? Мені здається, що озброїти законослухняних громадян для того, щоб вони могли самостійно себе захистити – буде здоровим рішенням», – заявив Маккласкі.

Він уже уклав списки претендентів на безкоштовну рушницю. На рахунок фонду, який відкрив Шон, вже надійшло майже 12500 доларів. І це тільки початок. Маккласкі впевнений – грошей вистачить.

Мешканці Тускона відчули себе беззахисними після трагічної події, що сталася 8 січня 2011 року в їх місті. Того дня в Тускон приїхала Габріель Гіффордс, член Конгресу США. На зустріч з популярною в штаті жінкою-політиком зібралося багато людей.

Зненацька за спиною Гіффордс, яка стояла в ту мить на трибуні, з'явився 22-річний Джаред Лі Лофнер. Він був озброєний пістолетом Glock з магазином збільшеної місткості. Лофнер відкрив вогонь. Шестеро людей було вбито, в їх числі 9-річна дівчинка. Гіффордс отримала вкрай небезпечне поранення в голову. Лікарі дивом змогли не тільки врятувати їй життя, а ще й звести до мінімуму наслідки травми. Габріель довелося піти у відставку за станом здоров'я.

Після цього замаху Тускон отримав статус одного з найнебезпечніших міст в Америці. Тут загалом щороку скоюють 50 вбивств. У 2010 році було зареєстровано 3332 злочинів із застосуванням вогнепальної зброї.

Маккласкі має намір разом з помповими рушницями роздавати наклейки-застереження. «Я впевнений в їх ефективності. Будинки і квартири з наклейками типу «Працює сигналізація» або «Обережно! Злий пес!» грабують не так часто. Навряд чи хтось сунеться без дозволу в будинок, на якому висить попередження: «У мене є рушниця» – каже Шон.

До цієї ініціативи влада не проявила ентузіазму. Віце-мер Тускона Регіна Ромеро заявила журналістам: «Як і у будь-якому іншому місті Арізони, у нас теж є свої проблеми. Але я ніколи не скажу своїм співгромадянам – «ви маєте бути озброєними, щоб постійно відчувати страх за своє життя».

Поліція відмовилася коментувати програму. «На цей час ми не можемо оцінити ефективність цієї програми. Так, вона не суперечить закону, бо інакше ми б відразу поклали їй край», – заявляють представники правоохоронних органів Тускона, Х'юстона та інших міст.

1,0 1 -1 7
Коментарів (15)

  • 29.03.2013 15:07
    #
    - 1 +

    Инициатива супер!
    Только для обороны в стесненных условиях, более всего пригодно личное оружие, а не помпа, как на фото.

    • 29.03.2013 15:11
      #
      - 0 +

      Так а тут і через американські стіни можна шарахнути :) А пістолет наче ж найскладніший інструмент з точки зору техніки безпеки.

      п.с. щодо помп :) у Вас аська працює?

  • 29.03.2013 16:15
    #
    - 1 +

    А в Україні хоча б дозволили купляти пістолети(Не говорячи вже про штурмові гвинтівки)

    • 29.03.2013 17:08
      #
      - 5 +

      А я не знав що у нас не можна купити штурмову гвинтівку.. ні АК, ні AR-15, ні Тавор... ну ніфіга в нас купити не можна виявляється законослухняному громадянину. І якого милого вони тоді в магазинах роблять???

      А от пістолета не вистачає..

      • А то не "штурмові гвинтівки" продаються!
        Например, Охотничьи самозарядные карабины САЙГА MK, к.7,62х39, ствол 415мм
        huntportal.com.ua
        Ну только на охоту с таким ходить

        • 29.03.2013 17:28
          #
          - 3 +

          Не морочте голову. Окрім Сайги, повно "демілітаризованих" АК "виробництва" Форту, Собру, Ніжина, а зараз ще й Маяка(без автоматичного режиму), кілька видів АР-15 (М-16) виробницва як закордонного так і Зброяра і т.д. Різниця з бойовими - відсутність режиму автоматичного вогню.

          • 31.03.2013 22:12
            #
            - 0 +

            Я якраз і говорив про Автоматичні Гвинтівки. А я не знав, що у нас можна прикупити AR-15. Вона буде оформлена як мисливська зброя?

            • 01.04.2013 09:40
              #
              - 2 +

              Звісно. Як карабін мисливський. Найдешевший варіант Norinco (Китай). Ціна порядку 1,5 Кбакси. Щодо якості можу говорити лише з відгуків, бо сам не маю такої, якість - хороша. Виробництва Зброяра (Київ) починаються від 2 Кбаксів, якість наче супер (знову ж таки з відгуків, бо знову ж таки в мене такої нема)

  • 29.03.2013 17:30
    #
    - 0 +

    Задумался, как бы я себя чувствовал, если бы все соседи в моем 14-этажном доме внезапно бесплатно получили по ружью и ящику патронов. Чот как-то зябко стало в комнате... :)

    • 30.03.2013 00:36
      #
      - 4 +

      Все стали бы очень вежливыми)))

      • 31.03.2013 10:03
        #
        - 4 +

        Полностью согласен все стали бы очень вежливыми.

      • 31.03.2013 16:42
        #
        - 1 +

        Да-да! Все улыбались бы лицемерными смайлами! Прощай, духовность!

        • 31.03.2013 18:24
          #
          - 2 +

          Не променяем нашу духовность на ценности загнивающего запада!)))))))))))

    • 31.03.2013 10:15
      #
      - 3 +

      Во первых дадут не всем, а только тем кому это необходимо. За Украину не переживайте, чиновники ни когда не позволят нам самостоятельно защищаться, иначе ослабнет их власть над нами. Я не сторонник ликвидации чиновников как класса. Мы это уже проходили в 17 году, когда на смену панам дворянам пришли паны комунисты. Замена одного эгрегора другим ничего не меняет. Эгрегору можно противопоставить другой, не мение мощный эгрегор. Эгрегору чиновников эгрегор УАВЗ.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати