Як правильно тримати пістолет і стріляти з нього

| Навчання, Техніка безпеки | Автор: Web admin
По-русски

Як правильно тримати пістолет і стріляти з ньогоЯк правильно тримати пістолет і стріляти з нього

Іноді на стрільбищі можна побачити жахливі приклади поводження з вогнепальною зброєю. Хтось прикладає її до своєї голови, хтось тримає її однією рукою, або взагалі боком, наче афро-гангстер.

Ситуація, коли вам доведеться зі зброєю в руках боротися за своє життя, таких ляпів не пробачить, тому вивчати як правильно тримати пістолет і стріляти з нього – життєво необхідно для всіх.

Передусім, кілька застережень:

1. Техніка поводження зі зброєю – це, звісно, важливо, але ваша розсудливість – важливіша. Те, що ви вмієте правильно тримати зброю і стріляти з неї, не означає, що ви знаєте, коли потрібно, а коли не потрібно її використовувати.

2. Ніколи не погрожуйте людям зброєю, її функція – не залякування. Зброя – це інструмент для вбивства, і користуватися нею потрібно тільки тоді, коли цього вимагає ситуація.

3. Прочитання цієї статті не буде означати, що ви пройшли курс з безпечного поводження із зброєю.

4. Уникайте неприємностей і за першої ж можливості – викликайте поліцію. Якщо це неможливо – застосовуйте свої навички.

Порада №1

Поводьтеся зі зброєю так, ніби вона завжди заряджена, навіть якщо з неї витягли магазин, а кожух-затвор зафіксований у задньому положенні. Направляйте її ствол тільки у безпечному напрямку.

Порада №2

Перевірте, чи розряджений пістолет: витягніть магазин, пересмикніть кілька разів кожух-затвор, упевніться, що в патроннику немає патрона. Витягніть всі патрони з магазину, а потім вставте його в пістолет і натисніть на кнопку затворної затримки. Тепер ваш пістолет готовий до «сухого» тренування.

Охопіть руків’я трьома пальцями, а вказівний покладіть на бік рамки пістолетаОхопіть руків’я трьома пальцями, а вказівний покладіть на бік рамки пістолета

Порада №3

Завжди намагайтеся стріляти з пістолета, тримаючи його обома руками. Візьміть пістолет вашою «сильною» рукою, охопіть руків’я трьома пальцями, а вказівний покладіть на бік рамки пістолета. Великий палець повинен обхопити рамку з іншого боку. Тримати пістолет потрібно міцно, але без крайнощів.

Завжди намагайтеся стріляти з пістолета, тримаючи його обома рукамиЗавжди намагайтеся стріляти з пістолета, тримаючи його обома руками

Порада №4

Другою рукою обхопіть руків’я так, щоб на ній не залишилося видимого порожнього місця. Великий палець повинен знаходиться під аналогічним пальцем «сильної» руки і виступати вперед. Іншими пальцями обхопіть пістолет зі сторони спускової скоби і знизу руків’я.

Якщо поглянути зверху, то положення ваших рук буде майже дзеркальним.Якщо поглянути зверху, то положення ваших рук буде майже дзеркальним.

Порада №5

Такий хват спершу здасться вам неприроднім, але ви звикнете. Якщо поглянути зверху, то положення ваших рук буде майже дзеркальним.

Порада №6

Прийміть стійку, ноги на ширині плечей, коліна трохи зігнуті. Нахиліть торс трохи назад, дістаньте зброю з кобури і тримайте її так, як описано вище. Тримайте пістолет біля тулуба, у напрямку до мішені.

Тримайте пістолет біля тулуба, у напрямку до мішені.Тримайте пістолет біля тулуба, у напрямку до мішені.

Порада №7

Визначтеся з провідним оком. Не думайте, що воно співпаде з вашою сильною рукою. Витягніть руку і вкажіть пальцем трохи нижче якого-небудь об'єкта перед собою, потім закрийте одне око. Якщо об'єкт перемістився з того місця, де він перебував, коли ви дивилися на нього обома очима – значить ви дивитеся не провідним оком.

Порада №8

Тепер протягніть руки перед собою і приготуйтесь цілитися провідним оком. Трохи зігніть руки в ліктях і стійте рівно, не повертайтеся в сторону.

Трохи зігніть руки в ліктях і стійте рівно, не повертайтеся в сторону.Трохи зігніть руки в ліктях і стійте рівно, не повертайтеся в сторону.

Порада №9

Прицільтеся. Зведіть мушку з цілком провідним оком так, щоб мушка знаходилася посередині цілика.

Порада №10

Натискання на спускний гачок. Точне стріляння і виконання повторного пострілу вимагає відмінної роботи зі спускним гачком. Центр дистальної (першої) фаланги вказівного пальця повинен покривати весь спускний гачок.

Інша частина пальця повинна бути паралельна рамці пістолета, наскільки це можливо. Якщо фаланга знаходиться не по центру спускного гачка – пістолет буде заносити вліво або вправо. Натискати на спускний гачок потрібно плавно, без ривків.

Порада №11

(Сухе) Стріляння. Коли ви прицілитеся і будете готові стріляти, ви побачите, як мушка почне «гуляти» по траєкторії, що нагадує цифру «8». З часом ви розробите м'язову пам'ять і навчитеся уникати цього. Дуже важливо не очікувати пострілу. Замість цього сфокусуйтеся на прицілюванні і техніці.

Постріл повинен стати для вас сюрпризом. Коли ви очікуєте його, ви будете відводити очі з мушки, щоб подивитися, куди влучила куля. Тому, плавно натискайте на гачок і не відводите очей з мушки. Пересмикніть кожух-затвор і продовжуйте «сухе» тренування.

Порада №12

Тепер ви готові стріляти бойовими патронами. Не забудьте одягнути засоби індивідуального захисту. Зарядіть магазин, вставте його в пістолет і пересмикніть кожух-затвор. Тепер обхопіть пістолет, як описано вище.

Порада №13

Тримайте провідне око на мушці, зробіть кілька вдихів і затримайте дихання. Натискайте на гачок плавно і стріляйте до тих пір, поки не закінчаться патрони в магазині. І не звертайте уваги, куди летять гільзи.

У напівавтоматичних пістолетах не обов'язково давати спускному гачку повністю повертатися у вихідне положення. Десь на 2/3 шляху ви відчуєте клацання, з цієї миті можна знову тиснути на нього, продовжуючи стріляти. Це допоможе вам залишатися сфокусованим і зменшить хід гачка.

Коли закінчаться патрони, кожух-затвор стане у задньому положенні, і ви зможете дістати порожній магазин з пістолета. Пересмикніть кожух-затвор кілька разів, пальцем перевірте набійник і горловину магазина. Відкладіть пістолет.

Порада №14

Продовжуйте тренуватися, і нічого не пропускайте. Автор цієї статті – колишній агент ФБР, так що він знає, про що каже.

1,0 1 -1 8
Коментарів (16)

  • 02.06.2015 10:08
    #
    - 7 +

    Когда дожмётся наше правительство на соотв. законы - надо развесить в каждом оружейном магазине и раздавать в качестве листка-напоминания при покупке. А пока - изучать в Сети.

  • 02.06.2015 11:38
    #
    - 0 +

    Сеть это хорошо, но будут курсы, где обучат, покажут и расскажут. Так должно быть !!
    Но где наш закон теперь ?? Всі підтримують, але не видно даже початку розгляду !?

    • Судя по сайту ВР
      w1.c1.rada.gov.ua
      Проект то ли прошел, то ли не прошел
      Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя 11.12.2014 12.12.2014
      Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя 11.12.2014

      Включен в "ПОРЯДОК ДЕННИЙ другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (Проект)" static.rada.gov.ua
      Как "... Питання, підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях ..."

      Но это только проект, до конца этой сессии, как я понимаю, осталось 4-ре пленарных недели w1.c1.rada.gov.ua

  • 02.06.2015 13:32
    #
    - 3 +

    Пункт 2, касательно - "не погрожуйте" - лично для меня, немного спорный, поскольку при оборонительных действиях, иногда, вполне достаточно показать нападающему что вы сможете дать ему отпор, и, взвесив риски, он, нападающий, может отступить от своих целей.

  • 02.06.2015 13:40
    #
    - 3 +

    Чтоб тренироваться уже сейчас закон вам не нужен. Не ищите отмазки.

    • 02.06.2015 13:49
      #
      - 0 +

      Конечно. Только смысла в этом немного. Куда уж практичнее с дробовиком или карабином тренироваться.

      • 02.06.2015 22:35
        #
        - 1 +

        практичнее тренироваться с молотком или трубой железной - дешево, надежно и практично
        полностью законно
        и потом выбросить не жалко

  • 02.06.2015 14:29
    #
    - -1 +

    Не слухайте агентів ФБР, особливо колишніх. Наша вітчизняна школа найкраща у світі. Чи знає автор статті, що у нас в 30-х роках проводилися змагання по стендовій стрільби (по тарілочках) не з рушниць а з револьверів (кулями)?

    • а можно поподробнее и про эти соревнования и про то, где можно увидеть тех, кто владеет подобными методиками?
      и главное - в чем именно наша отечественная школа лучше?
      в спортивной стрельба - да, несомненно,
      в прикладной - увы, есть нюансы.

      • 02.06.2015 20:25
        #
        - -1 +

        Інформація отримана із уст аксакалов. Доля колись звела. Ні в коїм разі не хотів образити інструкторів клубу "LEX". А всі питання школ вирішуються на татамі.

        • да вопрос не в обиде:)
          я просто коллекционирую такие "легенды", и все мечтаю хоть раз увидеть что либо подобное вживую:)
          это как "маятник СМЕРШ":) все слышали, но никто не видел:) (новоделы от Потапова и русских стилей в расчет не берем:)

    • 16.09.2015 22:10
      #
      - 0 +

      коментар приховано


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати