Сенат США схвалив військову допомогу Україні на 300 млн дол

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Сенат США схвалив військову допомогу Україні на 300 млн долСенат США схвалив військову допомогу Україні на 300 млн дол

Сенат США підтримав проект військового бюджету, який передбачає надання військової допомоги Україні в розмірі приблизно 300 мільйонів доларів.

Так, цей документ пройшов в якості поправки до проекту військового бюджету, який законодавці підтримали в ході загального голосування. За законопроект висловився 71 сенатор, проти - 21.

Як повідомляє AFP, цей пункт передбачає, зокрема, надання Україні летальної зброї. Допомога буде включати радарні системи і протитанкові комплекси.

В цілому законопроект передбачає виділення в 2016 фінансовому році на військові потреби близько 600 мільярдів доларів. Однак йому ще належить пройти узгодження з палатою представників конгресу, яка у травні прийняла власну версію військового бюджету.

Проте раніше повідомлялося, що Президент США Барак Обама не згоден з законопроектом про військові витрати на 2016 фінансовий рік, який підготовлено в Сенаті. Зазначалося, що, якщо документ надійде на підпис у своєму нинішньому вигляді, то старші радники Президента будуть рекомендувати йому накласти на нього вето.

Зокрема адміністрація виступає проти ініціативи допомоги Україні в галузі безпеки". Згідно з цим пунктом у документі, повністю всі 300 млн дол. ассигнуемых на військову допомогу Києву, можуть бути використані тільки в тому разі, якщо не менше 20% з цієї суми підуть на закупівлю озброєнь або радарів контрбатарейної боротьби.

Якщо ж ця умова не буде виконана, то дозволяється витратити не більше половини виділених коштів.

Коментарів (2)

  • 19.06.2015 21:29
    #
    - 0 +

    "выделение военной помощи Украине в размере примерно 300 миллионов долларов."
    "...только в том случае, если не менее 20% из этой суммы пойдут на закупку вооружений или радаров контрбатарейной борьбы."
    Щось я не зрозумів, а на що іще можна витратити військову допомогу, як не на озброєння?

  • А поделить между министрами-силовиками процентов 60?)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати