На Харківщині нетверезі міліціонери влаштували стрілянину з табельної зброї

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски

На Харківщині нетверезі міліціонери влаштували стрілянину з табельної зброїНа Харківщині нетверезі міліціонери влаштували стрілянину з табельної зброї

На Харківщині двоє міліціонерів у цивільному влаштували біля крамниці розбірки із групою молодиків, застосовуючи табельну зброю.

Бійка сталася близько третьої години ночі - компанія хлопців виходила з крамниці, а міліціонери - заходили. Раптом між ними виникла сутичка, після чого чоловіки вийшли на вулицю з'ясовувати стосунки.

Двоє міліціонерів проти восьми місцевих жителів, за попереднім даними слідства, нетверезими були всі. Після сварки сталася бійка, а потім правоохоронці, що були в цивільному, дістали табельну зброю.

"Дістав пістолет і почав кричати: "Я перестріляю". Ми зупинилися і потім чи-то він впав, чи-то він спіткнувся, але він назад (нахилився – Ред.) і в падінні він вистрілив - вийшло якби знизу", - розповідає потерпілий Руслан Карпенко.

Куля наскрізь "прошила" йому легеню і вийшла через плече. Медики розповідають, що хлопець отримав перелам ребра та наскрізне ураження грудної клітини - куля вийшла навиліт.

Окрім Руслана Карпенка, троє його товаришів теж зняли побої - кажуть, гематом та синців зазнали від міліціонерів. До лікарні потрапили і правоохоронці. Принаймні, так кажуть їхні колеги. Утім, у міліції інцидент не коментують. Мати потерпілого розповіла, що правоохоронці намагалися залагодити ситуацію.

"Цей командир – Сергій – підійшов: "Я вам співчуваю, я розумію, що це дитина і це травма. Ви скажіть скільки треба - ми вам допоможемо. Я зніму з картки свої кошти, змушу, щоб вони свої зняли кошти. А ці стояли поряд", - сказала мати потерпілого Вікторія Кадичанська.

В обласній прокуратурі пояснюють, що стріляли з табельної зброї лейтенант та капітан міліції, які приїхали з Чернігова. Звідти їх командирували в Барвінкове. Обидва несли службу на блокпосту, утім, тієї ночі вони не були на службі.

Обласна прокуратура попередньо кваліфікує справу як "замах на вбивство". Але не відкидають, що винними можуть визнати обидві сторони конфлікту - хлопців - за хуліганство, а правоохоронців - за перевищення службових повноважень.

Коментарів (14)

  • 15.07.2015 13:14
    #
    - 1 +

    мусора есть мусора... тут только могила исправит

    • 15.07.2015 14:28
      #
      - 2 +

      Ще виконання законів судами може виправити ментів

      • 15.07.2015 14:30
        #
        - 0 +

        нет не исправит, так как они все повязаны, или могила или полная замена

  • 15.07.2015 14:10
    #
    - 2 +

    Стрелял снизу. Т.е. его уже сбили с ног. 8 против 2.
    Хорошо, что был пистолет.

    • 15.07.2015 21:22
      #
      - 0 +

      А Вы тоже считаете, что прав всегда тот, кого меньше? Или тот, кто вооружен хуже?
      Не вижу ничего невозможного в том, что два мусора нахамили восьмерым. И не вижу ничего плохого, если эти 8 наваляли этим двоим.

  • 15.07.2015 15:17
    #
    - 3 +

    Жаль, що немає відео інциденту. Було б ясно - чи це напад на міліцію чи банальна пацанська розбірка, в якій одна зі сторін використала зброю як продовження кулака.

  • 15.07.2015 15:42
    #
    - 2 +

    Одно из базовых правил становления ответственного владельца оружия (не важно служитель закона или гражданский) это не пить когда у тебя оружие. Палиционеры были виноваты раньше. Уверен что и вся драка переросшая в стрельбу началась от чувства превосходства будучи вооруженными.

  • 15.07.2015 17:01
    #
    - 1 +

    С одной стороны чувство превосходства благодаря "избранности" и оружию, с другой - благодаря численности. Будь у нас нормальное законодательство и обе стороны думали бы что другая вооружена - ничего бы не произошло скорее всего, даже если были бы пьяны...

    • 15.07.2015 19:46
      #
      - 2 +

      умиляет когда люди пытаются найти логику в действиях мусоров :)
      логика одна - им пох они боги.(такими себя считают)

      • 15.07.2015 22:05
        #
        - 1 +

        Согласен, но это тоже своего рода "логика"

        • 15.07.2015 23:49
          #
          - 0 +

          это скорее люди со специфическим восприятием реальности,мягко говоря.
          и да "логика" все-же у них есть,но не общепринятая, а мусорская (божественная,как они считают) и по этому принять такую "логику" невозможно Человеку с Моралью,но понимать их можно, по понятиям ведь все :)
          сорри за сумбур

    • 15.07.2015 21:30
      #
      - 0 +

      Не думаю что это изменило бы ситуацию. Она как раз такая, что и Штатах бы закончилось стрельбой. Две пьяные компании - какой здравый ("трезвый") смысл?

      • 15.07.2015 22:05
        #
        - 0 +

        все просто - одни думали что толпой навалят, другие думали, мы мусира, мысаружием. Вот и профит.

  • 15.07.2015 21:56
    #
    - 0 +

    как в анекдоте: Два наркомана "берут" наркопритон, один говорит другому - "Ты иди первый, а я за тебя отомщу!"


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати