Окремі структури армії США прийняли на озброєння гвинтівку Mk14 EBR під патрон 7,62 мм

| Силові структури, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

Автоматична гвинтівка Mk14 EBR Автоматична гвинтівка Mk14 EBR

Сапери ВВС США запозичили з арсеналів морської піхоти автоматичні гвинтівки Mk14 EBR, щоб озброїти ними свої команди.

ВВС потрібна гвинтівка, с більшою точністю і далекобійністю, ніж у карабіна М4 калібром 5,56 мм, який перебуває наразі у них на озброєні.

Сайт Air Force Times повідомляє: «Сапери ВВС, що діють нині в провінціях Гильменд та Афганистан, з минулого місяця почали використовувати модернізовану автоматичну гвинтівку Mk14 під патрон калібру 7,62 мм. Потреба в новій гвинтівці виникла через те, що штабна зброя, карабін М4, виявилися не достатньо ефективною під час зіткнень з повстанцями».

«Це проста математика – ворог воює з нами лише на такій дистанції, на якій ми не можемо вчинити ефективний вогневий опір», – повідомляє Брендон Гебель, виконавчий офіцер одного з саперних підрозділів.

Неймовірно, але факт, гвинтівка, яка нетривалий час офіційно прослужила на озброєні сил США, виявилася потрібною через кілька десятиліть потому. В наш час західні країни (Великобританія, Німеччина, Австралія, Нова Зеландія та ін.) зі змінним успіхом намагаються прийняти на озброєння стрілецьку систему під патрон 7,62 мм. Автоматичні гвинтівки SR-25 та M110, що перебувають на озброєні США, виявилися занадто дорогими та ненадійними, тому наразі їм шукають заміну.

В той же час сили спеціальних операцій вже отримали на озброєння штурмову гвинтівку FN SCAR-H і, певно, задоволені нею.

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 13.04.2013 23:35
    #
    - 0 +

    Этак они дойдут до связки "самозарядка + пистолет-пулемет". Диалектика.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати