Китай купив український корабель на повітряній подушці

| Військова зброя та техніка | Автор: Олександр Кравченко
По-русски

Прийомка корабля на повітряній подушціПрийомка корабля на повітряній подушці

12 квітня у Феодосії представники Державного концерну «Укроборонпром» та ВМС Китаю підписали акт прийомки десантного корабля на повітряній подушці проекту 958.

З української сторони документ підписав Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Дмитро Перегудов.

Під час прийомки судна китайська сторона висловила високу оцінку якості виконаних українськими підприємствами робіт. Корабель побудовано на ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море», що входить до складу ДК «Укроборонпром», для потреб ВМС Китаю. Наразі на підприємстві тривають роботи з будівництва другого корабля проекту 958 для китайського замовника.

Довідково: Згідно укладеного раніше контракту ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море» побудує для ВМС Китаю два десантні кораблі на повітряній подушці проекту 958. Ще два таких судна будуть побудовані за участі українських фахівців з використанням вітчизняних комплектуючих у Китаї.

Найбільший у світі амфібійний десантний корабель на повітряній подушці проекту 958 призначений для прийому з обладнаного або необладнаного берега бойової техніки і особового складу морських десантів, перевезення їх морем, висадження на необладнане узбережжя та вогневої підтримки десантних військ.

Також він може здійснювати транспортування мін та постановку мінних загороджень.

1,0 1 -1 3
Коментарів (5)

  • 19.04.2013 11:57
    #
    - 1 +

    Така собі сучасна Чайка :) Супер. Правда потрібно і для власних ЗС таких..принаймні з десяток-другий. Адже їх і на річках теоретично можна використовувати...

  • 20.04.2013 13:59
    #
    - 0 +

    Китай купує наші кораблі, а ми китайські речі)

  • 08.05.2013 16:02
    #
    - 0 +

    Теперь Китай начнет производство этой техники сам, а Украина получит огромную такую дулю! На ошибках соседей мы учиться не умеем.

  • 08.05.2013 17:15
    #
    - -1 +

    Просто продажа - это еще одно, а вот передача технологий - это пряма диверсия(!) . К примеру: стоимость технологий документации с учетом экономического потенциала на 25 лет, с учетом потраченного времени лет так 25 и военного-агрессивного применения - ориентировочная стоимость тех.документации и технологического пакета около 10 млрд. баксов(!)

    Второй аспект: Эти суда нужны Китаю прежде всего, чтобы оккупировать Сибирь (исстребив населения полностью заселив своим). Если некоторые скажут - что это проблема россиян, то что тогда говорить о украинцах которые живут на дальнем востоке? А это более миллиона человек. Это диверсия - прямая помощь врагу(!)

  • 06.11.2013 01:13
    #
    - 1 +

    Китай використає улюблений прийом – змінить кілька дрібниць і запатентує власну модель…


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати