В Грузії зробили жорсткішими правила придбання зброї

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

В Грузії зробили жорсткішими правила придбання зброїВ Грузії зробили жорсткішими правила придбання зброї

В Грузії бажаючі придбати вогнепальну або газову зброю з 1 листопада повинні будуть скласти спеціальний іспит в Агентстві обслуговування МВС Грузії.

Також у вересні 2014 року уряд Грузії ухвалив законопроект про внесення змін до закону "Про зброю", якими передбачається збільшення вікового цензу для володіння вогнепальною зброєю.

Згідно із запропонованими поправками, вік для носіння вогнепальної зброї збільшується з 18 до 23 років, мисливської рушниці – з 18 до 21 року. Перед видачею зброї передбачається складання іспиту.

Закон «Про зброю» зробили жорсткішим після того, як в Грузії сталося кілька смертей через неправильне поводження зі зброєю. Міністерство внутрішніх справ Грузії запровадило іспити як один із заходів посилення правил придбання зброї. Згідно із ними, в Агентстві обслуговування МВС Грузії необхідно буде скласти теоретичний іспит на знання правил поводження з вогнепальною зброєю, газовими пістолетами, спортивною зброєю та мисливськими рушницями.

Для успішного складання іспиту необхідно протягом півгодини правильно відповісти на 18 питань з 20.

Іспит з правил поводження зі зброєю не доведеться здавати громадянам, котрі зареєстрували свою зброю до 1 листопада 2015 року. Власники зброї будуть зобов'язані проходити тестування у разі придбання нової зброї, а при купівлі зброї того ж типу, яким вони вже володіють, вони звільняються від іспитів.

Для складання іспитів необхідно відправити в Агентство обслуговування МВС довідку про психічне здоров'я, посвідчення особи і чек, що свідчить про придбання зброї.

Про кожний випадок застосування зброї його власник зобов'язаний повідомляти у відповідні структури Головної прокуратури та міністерства внутрішніх справ Грузії.

Нагадаємо, що в листопаді 2013 року в Грузії було запроваджено заборону на носіння холодної зброї. За його порушення передбачений штраф. Ініціатором цієї заборони виступило МВС.

Коментарів (7)

  • 06.10.2015 12:25
    #
    - 2 +

    Началось закручивание гаек...
    Почему никто не кричит и не меняет законы из-за нескольких смертей в результате неправильного обращения с автомобилем или болгаркой?

  • 06.10.2015 12:36
    #
    - 6 +

    Я бы не стал называть экзамены по технике безопастности - ужесточением законодательства. Это вполне здравый смысл. Особенно глядя на людей которые хотят купить "пушку" не зная с какой стороны магазин вставляется.

    • 06.10.2015 12:46
      #
      - 0 +

      Удивляет другое..., а у них не было зачетов в аналоге нашего "Ибиса"/"Динамо"?

  • 06.10.2015 17:02
    #
    - 1 +

    Опять МВД... Тьфу... Они, наверное, везде одинаковы.

  • 06.10.2015 18:17
    #
    - -1 +

    В нашем законе 1135-1 также сказано о занятиях и сдаче экзаменов ,согласен с Владимиром Васильевым сие не является ужесточением закона , а напротив его соблюдением .

  • 07.10.2015 10:49
    #
    - 0 +

    Что бы получить права на вождение автомобиля, надо учиться в автошколе, сдавать вождение и ПДД, а что бы получить разрешение на оружие - чисто номинальные одно часовые курсы с вопросником для имбецилов и пятью выстрелами из Марголина?
    ===
    ИМХО, курсы должны быть более серьезными. И с нормальными экзаменами.
    Правильное начинание у грузин.

  • 20.01.2018 17:36
    #
    - 0 +

    Пистолеты можно или нет?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати