Чехія хоче збільшити військо: братимуть гіпертоніків і алергіків

| За кордоном, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Vycvik ve Vojenske akademii ve VyskoveVycvik ve Vojenske akademii ve Vyskove

На тлі намірів зі збільшення чисельності війська Міноборони Чехії має намір брати до армії навіть тих, кого раніше військові лікарі визначали як непридатних до служби.

Керівництво міністерства хоче збільшити чисельність чеського війська з 21 до 26 тисяч протягом п’яти років. Як зазначається, щороку через проблеми зі здоров'ям в службі у війську відмовляють двом п'ятим охочих чехів.

У зв'язку з цим і з намірами збільшити кількість солдатів в Міноборони Чехії готують зміни до вимог щодо здоров'я кандидатів, що дозволить щороку приймати на службу додаткові дві тисячі новачків (при цьому щороку тисяча осіб залишає службу у війську).

"Прикладами хвороб, які не завадять вступу до армії, може бути гіпертензія чи певні форми алергії", - сказав полковник Річард Краус, глава секції медичної підтримки Міноборони Чехії.

Добровольців прийматимуть до війська, якщо їх хвороби піддаються лікуванню під належним медичним наглядом і за наявності відповідних ліків. Також не будуть перешкодами для вступу до армії такі хвороби як екзема, астма чи ожиріння.

Зокрема, таких людей братимуть на посади військових юристів, ІТ-фахівців тощо, - посади, яких наразі бракує в армії.

За словами Річарда Крауса, нові правила дозволять збільшити кількість успішних претендентів на службу у війську на 60-70%. Однак, він наголосив, що критерії не пом'якшуватимуть щодо серйозних хвороб, через які особа може непритомніти.

Чехія з 2005 року рішенням міністра оборони перейшла на військову службу за контрактом.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати