У США розробили законопроект, що спрощує придбання глушників

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

У США розробили законопроект, що спрощує придбання глушниківУ США розробили законопроект, що спрощує придбання глушників

Конгресмен від Республіканської партії США Метт Салмон, за сприянням Американської асоціації з легалізації глушників (ASA), 22 жовтня цього року представив у Конгресі США законопроект «Про захист органів слуху».

Цей законопроект виключає глушники з царини закону NFA, і запроваджує миттєву перевірку покупця при покупці глушника. У законопроекті також передбачається компенсація у $200 для тих, хто придбав глушник після 22 жовтня.

«Американці не повинні платити податок за захист органів слуху, коли вони здійснюють свої права, гарантовані їм Другий поправкою, – заявив президент ASA Нокс Вільямс: – Ми місяцями працювали над цим законопроектом, і ми розуміємо, що до його не скоро ухвалять».

Незважаючи на те, що показують у голлівудських бойовиках, жоден глушник не зможе зробити постріл безшумним. Він лише приглушує ляск пострілу, повільно охолоджуючи порохові гази у контрольованому середовищі. Пересічно, глушник здатний зменшити звук пострілу на 20-35 дБ, тобто цей показник аналогічний використанню навушників. Зате глушники полегшать життя людям, що мешкають біля стрільбищ.

Законопроект спростить купівлю глушників у 41 штаті, де глушники легальні та в 37 штатах, де дозволено використовувати глушники для полювання.Законопроект спростить купівлю глушників у 41 штаті, де глушники легальні та в 37 штатах, де дозволено використовувати глушники для полювання.

У США глушники регулюються законом NFA від 1934 року, і для їхнього придбання потрібно сплати податок, заповнити форму 4, пройти біографічну перевірку, що аналогічна тій, яку проходять при покупці кулемета.  Також опрацювання заявки може тривати кілька місяців. Водночас у багатьох європейських країнах придбання і володіння глушниками взагалі не регулюється.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 418 , Коментарів: 3 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (3)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати