Створення нового плаваючого танку агентство DARPA передало фрілансерам

| Військова зброя та техніка, За кордоном, Силові структури | Автор: Olga Guseinova
По-русски

Бойова машина-амфібіяБойова машина-амфібія

Дослідники Пентагону видали один мільйон доларів команді дизайнерів, які, на їх думку, зуміли побудувати інноваційну трансмісію для плаваючого танку морської піхоти. 

Команда-переможець змогла переконати DARPA, що їх дизайн може перевершити вимоги Міністерства оборони для майбутньої Бойовий машини-амфібії (ACV) для морської піхоти.

Але DARPA не тільки бажає продемонструвати цим проектом, що може розробити кращий плаваючий танк, здатний доставити морських піхотинців з корабля на берег у зоні бойових дій. Воно також хоче продемонструвати можливості краудсорсингу у справі розробки великого озброєння.

Команда-переможець складається з трьох осіб, кожен з яких живе окремо від інших - в Огайо, Каліфорнії і Техасі. Вони об'єдналися, щоб виграти премію, оголошену DARPA в минулому жовтні за перемогу в змаганні з розробки швидкого, наземного транспорту наступного покоління (FANG). Учасники команди використовували онлайн-інструменти проектування і опенсорсний код, наданий DARPA.

Команда, яка назвала себе «Team Ground Systems» на сьогоднішній день обійшла 1000 інших учасників змагання в боротьбі за приз в 1 мільйон доларів. Але слід сказати, що поки немає гарантії, що розроблений командою дизайн трансмісії, зрештою виллється в транспортний засіб, який купить Пентагон. Справа в тому, що рішення про купівлю Бойовий машини-амфібії приймає Морська піхота, а не DARPA. Отже, експеримент триває.

«Team Ground Systems» отримали свої гроші, але тепер починається виробничий етап. Дизайн-концепт буде направлений до Державної дослідницької лабораторії Пенна для «перевірки технологічної можливості виробництва», а потім підуть випробування і загальна оцінка рентабельності в Мічігані.

Таким чином, змагання не закінчується. DARPA збирається видати ще 1 мільйон доларів за розробку корпусу, а потім - ще 2 мільйони в наступному році за повністю зібрану машину. І сила краудсорсингу має в цьому проекті шанси показати себе у всій красі.

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 28.04.2013 13:16
    #
    - 1 +

    Чекаємо на опенсорсні танки в найближчому майбутньому, які можна буде роздрукувати на 3D-принтері.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати