В Орегоні від рук агентів ФБР загинув перший активіст

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

ЛаВой в ковбойському капелюсі був уособленням повстанняЛаВой в ковбойському капелюсі був уособленням повстання

У штаті Орегон громадські активісти, що утримують адміністративні будівлі заповідника, зазнали перших втрат. Під час сутички з поліцією одна людина загинула, одна отримала поранення, а лідери руху були заарештовані.

Інцидент стався на шосе біля міста Бернс. Агенти ФБР зупинили автомобіль, в якому перебували лідер фермерів 40-річний Аммон Банді з чотирма активістами. Вони прямували до містечка Джон Дей, де Банді мав виступити з промовою. Перемовини з федеральними агентами були невдалими.

Ситуація загострилась і переросла в стрілянину, одного активіста убито на місці, молодшого брата Аммона Банді Райана госпіталізовано з пораненнями. Решту людей в машині затримали, пізніше до них приєднався ще один активіст, якого заарештували в іншому місці.

Після втрати лідерів фермери не здалися, вони продовжують утримувати будівлі в заповіднику. Один із протестувальників на ім'я Джейсон Патрік заявив, що вони залишаться, «поки справедливість не буде відновлено».

«Я тижнями чув про «мирне врегулювання», і ось тепер мого друга вбили. Так що готуймося до мирного врегулювання», – сказав він.

Офіційна влада не розкриває особу вбитого під час інциденту на дорозі, проте в ЗМІ назвали ім'я: Роберт ЛаВой Фінікам, 55 років, приїхав з Кейн Бедс, штат Арізона. У нього залишилося 11 дітей. ЛаВой в ковбойському капелюсі був уособленням повстання.

«Мій батько був такою хорошою людиною! Йому ніколи навіть не спало б на думку заподіяти комусь шкоду, але він насправді вірив у захист свобод і знав, з якими ризиками це пов'язано», – заявила 26-річна донька вбитого Арьяна Фінікам Браун.

Аммон Банді звернувся до федеральної влади з проханням відпустити людей додому без притягнення до відповідальності.

«Для всіх тих, хто продовжує протестувати. Я вас усіх дуже люблю. Збирайте речі і йдіть додому. Обійміть свої сім'ї. Цей бій ми виграли. Це тепер вирішуватиметься у судах. Ідіть додому», – написав Банді.

1,0 1 -1 3
Коментарів (3)

  • 28.01.2016 15:59
    #
    - 2 +

    Остается надеятся, что эта смерть была последней и не напрасной.

  • 28.01.2016 19:15
    #
    - 1 +

    Очень мутная история.
    Национальный парк Malheur National Wildlife Refuge был основан в августе 1908 года.

    Сама ситуация с группой вооруженных людей, организовывающих Орегонскую республику смотрится… ну не очень (об этом писали BBC).

    Еще можно посмотреть список арестованных, а точнее места их проживания - Монтана, Айдахо, Невада, Юта, и как-то совсем мало из самого Орегона. Можно предположить, что это была подмога из сочувствующих, но все равно смотрится странно.
    Плюс религиозная составляющая их организации.

  • 30.01.2016 22:04
    #
    - 0 +

    Согласен с камрадом Евгением , жизненная философия есть суть происходящего и прежде чем крякнуть о чем то необходимо понимать готов ли ТЫ нести за это ответственность и разделять её с теми кто поверив ТЕБЕ примкнул к затеянной ТОБОЮ акции , а не заявлять типа ну извините пацаны не получилось , расходимся по домам и кто они такие после этого МУДАКИ и есть и таких к сожалению не мерено .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати