П'ять вправ з розрядженою зброєю

| Навчання, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

П'ять вправ з розрядженою зброєюП'ять вправ з розрядженою зброєю

Усім нам хотілося б проводити більше часу на стрільбищі. Але, як казав Тедді Рузвельт: «Роби, що можеш, із тим, що маєш, там, де ти є».

Якщо не вдається відвідувати стрільбище – можна тренуватися вдома. Адже, за винятком стрільби, в домашніх умовах можна відпрацьовувати майже всі збройові навички. А багато чого взагалі краще засвоювати «всуху».

Пропонуємо до вашої уваги п'ять хороших «сухих» вправ. Перед тим, як розпочати, повторіть ще раз правила безпечного поводження зі зброєю і переконайтесь у тому, що зброя розряджена.

1. Правильний хват і утримання зброї

Правильний хват – це основа. Є кілька думок про те, як правильно тримати зброю. Все залежить від виду зброї – револьвер у вас або пістолет, УСМ одинарної чи подвійного дії. Зверніться за допомогою до професіонала, і вам обов'язково роз’яснять, що до чого.

Візьміть зброю в руку. Хват має бути впевненим і міцним з першого дотику до зброї. Ваш перший дотик до зброї повинен формувати надійний хват, щоб потім не потрібно було поправляти розташування пальців після пострілу, або при підготовці до нього.

2. Вихоплення зброї

Хороший інструктор розіб'є вихоплення зброї на кілька кроків. Уважно вивчіть кожен етап. Тут найголовніше – не поспішати і правильно відпрацьовувати рухи. Через деякий час, всі ці кроки зіллються в однин упевнений рух.

3. Прицілювання

На випадок, коли вам доведеться захищатися, часу на прицілювання майже не буде. Але ось що вам допоможе виробити рефлекс: тримаючи зброю в позиції «готовий» (або в кобурі), погляньте на мішень. Сфокусуйтеся на певній точці, заплющте очі і вихопіть зброю.

Якщо цілик і мушка не зрівнялись – поправте руку і повторіть. Якщо вийшло – заплющте очі знову, щоб положення руки і зап'ястя запам'яталися і сховайте зброю. Повторіть.

4. Фокусуйтеся на мушці

Ми за своєю природою завжди фокусуємося на мішені і рухомих предметах. Тому, сфокусуватися на мушці завжди непросто. Якщо ви засвоїли третю вправу, то продовжте її ще на кілька секунд, змушуючи очі фокусуватися на мушці.

5. Відпрацьовуйте натискання на спусковий гачок

Спусковий гачок – це один з головних органів управління траєкторією лету кулі, і зброї взагалі. Те, як ви тиснете на нього, впливає на стійке положення зброї і політ кулі. Виконавши всі кроки вправ № 3 та 4, розмістіть третю фалангу вказівного пальця на гачок так, щоб вона була посередині.

Ваше завдання – натискати, а не давити чи клацати. Повинні рухатися тільки перші дві фаланги вказівного пальця. Якщо під час натискання на спусковий гачок мушка не рухається – ви все робите правильно. Гарним помічником у цій вправі стане ЛЦУ.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1339 , Коментарів: 6 - 8 +
1,0 1 -1 8
Коментарів (6)

  • 02.02.2016 11:03
    #
    - 17 +

    Вот это правильно. И не короткостволом единым (которого у нас и нет :))) ).
    1. накатать фальшпатронов
    2. отрабатывать на скорость доставание - досылание - наведение
    3. по дробовикам на скорость дозарядка из разных положений
    4. вскинулся, навел на цель, закрыл глаза, поднял, сменил позицию, навел на цель, открыл глаза..
    5. движение с оружием по жилому помещению, садовому участку, смена укрытий, "нарезка пирога" из-за двери...
    ==
    И так до бесконечности. Полезно.

    • 02.02.2016 19:16
      #
      - 2 +

      Гаряче підтримую. За півроку тренувань моя помпа із незручної залізної труби з прикладом перетворилася на доволі ухватистий інструмент. І кожен день тренувань додає до того щось нове. Немає меж досконалості.

  • 02.02.2016 12:34
    #
    - 0 +

    Тільки но учора дивився захоплююче "сухе" тренування дитини, яка багатьом дорослим дасть 100 балів уперед!
    www.facebook.com

    • 02.02.2016 12:37
      #
      - 3 +

      Прошу адміністратора змінити моє посилання на приведене нижче. Бо дав помилкове. Вибачаюсь.
      www.facebook.com


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати