Екс-кандидата в мери Шостки можуть посадити за незаконне володіння зброєю

| Политики и оружие, Нелегальное оружие, Травматическое оружие и спецсредства | Автор: Web admin

Пістолет ZORAKI 914-SПістолет ZORAKI 914-S

У новорічну ніч у одному із розважальних закладів міста Шостка 50-річний чоловік вихвалявся перед друзями та відвідувачами закладу предметом, схожим на пістолет.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила та вилучила в місцевого мешканця пістолет "ZORAKI" 914- S, а також вісім патронів калібру 9 мм Р.А. Згідно експертизі, набої були вироблені кустарним способом.

Підозрюваний, який має відношення до однієї з молодіжних організацій міста Шостка й балотувався на посаду мера міста, наполягає на тому, що це політичне замовлення. Своєї вини він не визнає, стверджуючи, що пістолет за декілька годин до цього йому віддали діти, які знайшли цей небезпечний предмет на вулиці, і він збирався передати його правоохоронцям.

На даний час чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення, прокуратура звернулася до суду із клопотанням про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Олег Ткаленко, 4 лютого 2016 року клопотання розглянуто та частково задоволено, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вирішується питання щодо оскарження вказаного рішення суду.

Санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

1,0 1 -1 1
Комментариев (4)

  • 08.02.2016 13:08
    #
    - 0 +

    "...за декілька годин до цього йому віддали діти..."
    Такі собі "новорічні діти" - ходять і роздають зброю разом із саморобними набоями усіляким "недомерам". І справді свято! ☺

  • 08.02.2016 14:34
    #
    - 1 +

    Бог отвел Суми от такого возможного мэра , который по пьяни демонстрирует ствол в развлекательном заведении , типа я крут как никто другой , без ума походу кандидат в мэры , с пролетом в мэрское кресло которого можно поздравить сумчан .

  • 08.02.2016 19:32
    #
    - 0 +

    И зачем делать холостой патрон кустарно? В Украине запрещеношумовое оружие? Переделан на резину - так сразу и пишите. Потому что в текущем формате статья из разряда "посадили за гильзу LR22".

  • 08.02.2016 20:13
    #
    - 1 +

    смешно - травматы продают и регистрируют как "пристрої для відстрізу гумових куль", т.е. спецсредство, а изымают как огнестрельное оружие. Если в статье конечно речь о переделке под травмат.


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать