"Розумна зброя" буде слухатися лише свого господаря

| Військова зброя та техніка, Технології | Автор: Web admin
По-русски

Інфрачервоний сканер на рукоятці зброї буде розпізнавати власника за відбитками пальцівІнфрачервоний сканер на рукоятці зброї буде розпізнавати власника за відбитками пальців

Інженери американської компанії Safe Gun Techmology планують створити зброю, яка розпізнає відбитки пальців і яку можна запрограмувати на підпорядкування лише власнику.

Така вогнепальна зброя має інтелектуальний запобіжник у вигляді інфрачервоного сканера відбитків пальців. Якщо зброєю заволодіє стороння психічно неврівноважена людина, вона не зможе скористатися зброєю і завдати шкоди оточуючим.

На визначення свого господаря інтелектуальній системі буде потрібна третина секунди. Запобіжник заблокує стрілянину, якщо користувач не виявиться у вбудованій базі даних пристрою.

Поки розробка проекту Safe Gun Technology йде важко. В даний час керівництво компанії Safe Gun Technology шукає інвесторів, щоб прискорити процес створення «розумної зброї».

Співзасновник компанії Чарлі Міллер відзначає, що незважаючи на складнощі з фінансуванням, виробництво нової системи запобіжників може початися протягом найближчих місяців.

1,0 1 -1 3
Коментарів (2)

  • 06.05.2013 20:37
    #
    - 0 +

    Якщо це від психів, то є варіант, що вони можуть відрізати пальці(кусок шкіри) господаря зборої...

  • 07.05.2013 12:16
    #
    - 0 +

    Если эти разработки (судя по фото) предназначены для армии, то логики "0", если для полиции, то логично


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати