Гейб Суарез: «Зберігай спокій – та стріляй в обличчя»

| Самооборона, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Зберігай спокій – та стріляй в обличчяЗберігай спокій – та стріляй в обличчя

Якщо не враховувати спецоперації і того, що роблять бійці спецпідрозділів, постріл у голову сприймається як превентивний метод, на кшталт подушки безпеки в авто, і використовується тільки коли прямий контактний постріл не зупинив загрозу.

Багато-хто думає, що стріляти в голову можна лише в крайньому разі, і не інакше. А як бажане рішення розглядають постріл у тазову ділянку людини.

Розглянемо декілька фактів:

1. Сучасний homo sapiens став набагато більшим та сильнішим

Люди стали більш розвинені фізично, ніж будь-коли за всю історію. А все завдяки кращому харчуванню і популяризації силових вправ, а також контактних та рукопашних видів спорту. Відвідавши військово-історичний музей, ви переконаєтесь, що лише кілька поколінь тому пересічний чоловік був набагато нижчим на зріст, ніж зараз.

2. Використання фармакології в тактичних цілях

Застосування фармакології як легальної, так і нелегальної, зараз стало більш поширеним явищем, ніж раніше. У список входить велика кількість речовин: від метамфетаміну та кокаїну, до надмірної кількості гормону росту, що стирає в людини психологічну межу власної невразливості.

3. Постійний прогрес засобів захисту

За останні роки засоби захисту, так само як і зброя, зазнали безлічі кількісних та якісних змін. На сьогодні технологія виготовлення броні знаходиться на такому рівні, що навіть великокаліберний набій пробиває не кожен бронежилет. Броня завжди була частиною будь-якої битви – навіть у далекому 1991 році в одній з моїх перестрілок підозрювані були вдягнені у бронежилети.

4. Противник може виявитися як бійцем джихаду, так і терористом іншої формації

Вашим противником може стати добре навчений найманець або терорист, а не місцевий бовдур з краденим пістолетом, що намагається відібрати у вас наручний годинник. Під час написання цієї статті терористична організація «ІГІЛ» підбиває своїх послідовників до здійснення терактів у західних країнах.

До того ж у більшості випадків терористичних актів вибухові пристрої знаходяться на підривникові або неподалік, і навіть поранений бойовик зможе легко її активувати.

А тепер зберіть усі ці фактори разом, і ви дійдете до єдиного правильного висновку:

Потрібно навчитися стріляти в голову не хиблячи

Не зважаючи на те, ким є прихильники стрільби в корпус, і чи є у них учена ступінь – вони всі помиляються, і ось чому:

  • У випадках 2, 3 і 4, описаних вище, стрільба в корпус може не зупинити людину. Звичайно, якщо вас застали зненацька і потрібно діяти швидко, то постріл в груди – це найліпше рішення. Навіть на коротких дистанціях такий постріл виконується легко і швидко, незалежно від рівня підготовки. Але якщо вам відомо про психічний стан, броню, або те, що місце події контролює ціла група бойовиків, то «політкоректна» стрільба в груди стане безглуздою помилкою, що може коштувати вам життя.
  • З приводу стрільби в тазову область не потрібно бути медиком, аби зрозуміти, що тазова кістка не має прямого з'єднання ні з руками, ні з мозком. І навіть влучний постріл у цю область не завадить терористові продовжити стрільбу або активувати вибухівку.

Медичне роз'яснення:

Таз має форму кільця. Тазова кістка дуже міцна, тому люди, у яких вона була зламана, перебувають під наглядом на амбулаторному лікуванні. Тазову кістку можна зламати в двох місцях – де передні кишені джинсів. Ці дві ділянки набагато менші за розмірами, ніж місце для ураження мозку.

Висновок? Найпростіше рішення – стріляти в обличчя

Найімовірніше, постріл у ділянку голови вб'є супротивника або, що найменше, зупинить напад на вас. Один чоловік навіть повалив ведмедя кулею калібру .40. Просто уявіть таке – а людині буде достатньо і меншого калібру.

Щодо найкращої точки для ураження в голову:

  • У найкращому випадку потрібно стріляти межи очі. Професійний стрілець із точною і сучасної зброєю, може виконати такий постріл з відстані 3-4,5 метрів. Найменша відстань до мозку знаходиться саме біля очей. Якщо ви прагнете досягти більшого – цільтеся у сльозову протоку.
  • Ще одне вдале місце – між бровами, верхньою губою і внутрішніми куточками ока. Ця ділянка для ураження набагато більша, ніж згадані вище точки на тазовій кісці.

Результат пострілу – слабовиражений параліч

Це загальний результат влучання кулі в одну із цих точок на обличчі. Куля проникає в довгастий мозок, що викликає млявий параліч. Об'єкт миттєво нейтралізується, і таким чином можна запобігти мимовільним скороченням м'язів ворога, щоб він не тиснув на спусковий гачок або на детонував вибуховий пристрій.

Отже наша основна мішень – це голова. Розглянемо докладніше інші ділянки голови що підійдуть для ефективного ураження.

Сильний удар в лоб призведе до втрати свідомості. Боксер чи боєць без правил може відправити в нокаут ударом в щелепу. Також не треба недооцінювати удар в трахею. Влучання у ці ділянки кулі 9мм або калібру .40 буде не менш ефективним.

Отже, враховуючи ці три ділянки, площа ураження пролягатиме від брів до основи горлянки або яремної ямки. Так що нам потрібно поцілити свинцем у «мішень» 20х10 см.

Щоб краще собі це уявити – візьміть стандартний лист формату A4 і складіть його навпіл. От і все. У нього набагато легше влучити, ніж можуть подумати всілякі експерти, котрі побоюються юристів, і цим можна легко переконати більшість старомодних стрільців.

Ось чому треба відпрацьовувати постріл в обличчя, і як тільки ваша майстерність досягне потрібного рівня – зробіть це своєю основною відповіддю на загрозу (залишивши постріли в корпус тільки для непередбачених ситуацій на близькій відстані). Звісно, такий метод не можна назвати лише одним ефективним способом самозахисту на сьогодні, але він може стани єдиним правильним рішенням на даний момент.

1,0 1 -1 15
Коментарів (8)

  • 25.02.2016 10:49
    #
    - 1 +

    Статья вредная. В голову намного сложнее попасть, чем в тело. Обычно голова - очень подвижная часть тела и при опасности её закрывают руками и уклоняют в первую очередь.

    пс Люди с двух метров в экстренных ситуациях в тушку попасть не могут, а здесь разговоры о голове...

    • 25.02.2016 14:30
      #
      - 7 +

      Очевидно же, что это рекомендация для тех, кто МОЖЕТ вести прицельный огонь и для кого существует проблема ОСОЗНАННОГО выбора - куда целиться, в голову или в туловище.

      Для нетренированного стрелка первоочередной совет - научиться стрелять в принципе. Рассматривать более продвинутые советы столь же осмысленно, как учить правильно бегать ребенка, который еще не научился нормально стоять на ногах.

      • 25.02.2016 17:13
        #
        - 2 +

        Трєвис Хали в своих тренировках говорит примерно - "Когда мы вламываемся в помещение, мы не стреляем "по тарелочкам", стрелаешь в человека пока он стоит на ногах 10-15 выстрелов" Правда там разговор шел о винтовке. Но суть такова, что когда стресс и адреналин, ты будешь стрелять куда проще попасть (в торс) и будешь это делать пока угроза не упадет. Что же касается тренированных людей. Так им эти советы не нужны, они и сами их дают.

        Вобщем суть. Куда стрелять, зависит от инструктора к которому ты пойдешь на дрил. Магпул динамикс, Суарес, Егер, Зеро... И каждый будет пропихивать свою идею и все они будут отличаться. Рынок.

        • 27.02.2016 14:10
          #
          - 1 +

          Так ви згідні з тією ідеєю що варто тренувати стрільбу "в коробочку" чи ні? Якщо людина "палить" 200 набоїв в тиждень на 2-х тренуваннях і, крім того, тренується "в холосту" - з двох-трьох метрів попаде легко, самі мабуть знаєте.

  • 27.02.2016 14:07
    #
    - 5 +

    Суарез реаліст і практик, можна вважати що тему розкрито. Для нас, Українців, більш актуальною буде схожа стаття на тему застосування ножа, так як пістолети у нас тільки для своїх, і найближчим часом це не зміниться. Ніж - король ближнього бою. Всім добра.

    • 29.02.2016 10:24
      #
      - 2 +

      Острая лопата да с металлическим черенком всяко лучше любого ножика! Обучаемся владению лопатой в рукопашном бою??? А есть еще и топоры, да на длинных ручках. И ломы я бы не сбрасывал со счетов.

  • 24.01.2018 15:45
    #
    - 0 +

    Два в грудь-один в голову,- так кто то советовал.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати