Непорушні принципи бою від Гейба Суареза

| Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Гейб Суарез, засновник та керівник Suarez International USA Inc.Гейб Суарез, засновник та керівник Suarez International USA Inc.

Пропонуємо до вашої уваги статтю Габріеля Суареза, в якій відомий інструктор зі стрілецької підготовки, розмірковує про принципи бою. Що таке конфлікт із застосуванням зброї, як у ньому вижити і, за можливості, перемогти.

Принципи ведення бою не змінювалися з часів античності і до наших днів. Що б не було в руках – камінь, спис чи сокира – бійка залишалась незмінною.

Нападайте першим

Справжній бій не схожий на стрілецькі змагання або інші ситуації, коли двоє бійців сходяться один проти одного, узгодивши між собою всі правила. Будь-який бій – це, певною мірою, дії із засідки. Будьте тим, хто влаштовує засідки, а не тим, хто в них потрапляє.

Ідеологи «чесної сутички» зневажливо скажуть, що це «підступні удари» або «постріл у спину», і їхні улюблені кіногерої ніколи б так не вчинили. Це нерозумно. Напасти першим – перевага. Чекати поки нападе інший – дурість.

Якщо ви не можете напасти першим, потрібно відбити напад, відкоригувати дії нападника. Це можна зробити, відвернувши напад або вдарити ціль першим. Наприклад, ви бачите, що рука супротивника тягнеться до зброї, але ви пруткіші і можете застрелити його до того, як він відкриє вогонь.

Або ви бачите, що супротивник замахується для удару, але можете вдарити першим. Однак якщо ви не можете гарантовано його випередити (хто може дати таку гарантію?), значить треба ухилитися від нападу і зійти з лінії атаки. Досвідчений боєць ударяє вже тоді, коли сходить з лінії атаки.

Вчіться маневрувати

Сутичка віч-на-віч – нерозсудливе і небезпечне заняття, як між людьми, так і між тваринами. Є безумовні причини, чому найбільш досконалі армії віддають належне здатності маневрувати.

Моторність і швидкість важливіші за влучності. Зайдіть з флангу або зі спини, а потім вдарте так сильно, наскільки це можливо.

Після того як почався бій, противник повинен бути знищений. Під час бою немає місця для милосердя. У цій справі переважає здатність до крайньої межі насильства, тому розвивайте і плекайте її. Нерішуча армія ніколи не виграє жодного бою. Це тісно перетинається з моральною стійкістю, примітивною тваринною агресією та здатністю контролювати обидві ці риси.

Завдання – перемогти, а не визначити найсильнішого бійця або найбільш розумного тактика, або найбільш обдарованого спортсмена. Найобдарованіший спортсмен все одно помре з ножем у горлі, найкращий тактик отримає кулю в лоб, а найсильнішого бійця можна переїхати танком. Зрозумійте правильно вашу задачу й оберіть шлях до її досягнення.

Чесність в бою – для дурнів

Якщо противник слабший за вас – розчавіть його як муху, використовуючи всю вашу силу. Якщо противник сильніший – обдуріть його, влаштуйте засідку й убийте його, коли він цього не очікує. Якщо противник сильніший за вас, уникайте його і атакуйте з відстані, де сила йому не допоможе. Той, хто скаже, що це боягузтво, зазвичай промовляє це на останньому подиху.

Розуміння сутички полягає в тому, щоб перемогти і змусити опонента підкоритися. Змусити віддати вам щось або просто змусити безладно відступити – ось єдиний сенс сутички для вас. І що б там не говорили, буцімто конфронтація нічого не вирішує – вона вирішує все. Зрозумійте це і звертайте сутичку на свою користь.

1,0 1 -1 9
Коментарів (1)

  • 27.04.2016 18:35
    #
    - 9 +

    Хоплофобские овцы проблеят : человек человеку друг , товарищ и брат , добродетель прежде всего , да не очерствеют Ваши души друзья . Гейб нам не товарищ , агрессивная отрыжка капитализма и пр. х..ня . Знаем , проходили .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати