Військові вперше використали пристрій для зупинки кровотечі XStat-30

| Перша медична допомога | Автор: Web admin
По-русски

Військові вперше використали пристрій для зупинки кровотечі XStat-30Військові вперше використали пристрій для зупинки кровотечі XStat-30

Американські військові вперше використали «затичку» для ран XStat у бойових умовах.

Польова операційна бригада використала цей пристрій для зупинки вторинної кровотечі з дрібних судин у м'яких тканинах і пошкодженій кістці. За відгуками медиків, кровотеча зупинилась миттєво.

Боєць отримав наскрізне вогнепальне поранення у ліве стегно. В результаті були пошкоджені стегнова артерія, вена, кістка, а також м'які тканини сильно розірвало в місці виходу кулі. Перш ніж до пораненого дісталися медики, солдат зумів накласти шину і зупинити кровотечу.

Пристрій для зупинки кровотечі XStat-30Пристрій для зупинки кровотечі XStat-30

У польовій операційній хірурги провели первинну операцію на головних кровоносних судинах, проте вторинну кровотечу не вдавалось зупинити протягом майже семи годин. За цей час поранений боєць отримав кілька вливань крові і плазми. Для повної зупинки кровотечі у рану ввели вміст одного шприца XStat. Завдяки цьому пацієнта вдалося стабілізувати і відправити в госпіталь.

Mini Sponge invented by RevMedx to stop bleeding on the battlefield

Медична служба Армії США прийняла на постачання XStat ще в 2014 році, проте донині не використовувала цей пристрій. На початку грудня минулого року Комісія з контролю над ліками і поживними речовинами США дозволила використовувати «затички» для ран у цивільних медичних закладах і при наданні першої допомоги.

1,0 1 -1 8
Коментарів (3)

  • 01.06.2016 17:00
    #
    - 0 +

    Гениально! Шприц с минитампаксами! ))))))

    • 02.06.2016 11:03
      #
      - 1 +

      Не хотелось Вас шокировать, но и тампаксы (большие), и прокладки тоже для этого используются)))

  • 06.06.2016 11:06
    #
    - 0 +

    Впервые, действительно впервые, американцы научились бороться с потерей крови на поле сражений ещё во Вьетнаме. И это изобретение вы все знаете - молекулярный клей. Именно Вьетнамская война стала толчком к изобретению молекулярного клея.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати