Чоловіка, який розстріляв у своєму будинку п'ятьох нападників, було виправдано

| Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Олександр Григор'євОлександр Григор'єв

Слідчий комітет РФ у Челябінській області закрив гучну кримінальну справу проти мешканця села Міаське Олександра Григор'єва, який відкрив вогонь по п'ятьом особам, що вдерлися до його оселі на Новий рік.

Таке рішення постановили «через відсутність складу злочину» – підсудний Григор'єв діяв у межах самооборони.

«Захищаючись від нападників, що погрожували його життю та життю його родичів і дітей, він не припустився видимої невідповідності щодо методів захисту. Зважаючи на емоційний стан чоловіка, до помешкання якого вдерлися вночі, страх за свою сім’ю – Григор'єв не мав змоги об’єктивно оцінити ступінь і характер небезпеки від дій нападників, що були спрямовані, як він вважав, на вбивство його і його родичів.

Спосіб вчинення злочину, який вибрали нападники, а також можливі наслідки, були очевидні для господаря будинку. І він, побоюючись за своє життя і життя рідних, діяв у межах необхідної оборони», – повідомив офіційний представник регіонального СКР Володимир Шишков.

Зі слів представника СКР, згідно з такою ситуацією, застосування рушниці Григор'євим «обумовлене запобіганням злочину та відсутністю іншої можливості відвернути агресивне посягання групи осіб, що використовували як зброю підручні предмети».

Тому слідчий постановив про припинення кримінальної справи за відсутністю в діях складу злочину (п.2 ст. 24 КПК РФ).

«Грань між обороною та перевищенням її меж дуже тонка. І завдання слідства полягає в тому, щоб відділити злочин від правомірного вчинку. Це потрібно, щоб гарантувати баланс інтересів. Проаналізувавши всі обставини, слідчий або перекваліфікує справу, або і зовсім її припинить, за відсутністю складу злочину, як це і відбулось у нашому випадку», – додав Шишков.

Зараз цей вердикт має перевірити обласна прокуратура. У наглядовому відомстві повідомили, що поки не отримували справу і не давали оцінки рішенню слідчих.

1,0 1 -1 12
Коментарів (6)

  • 09.09.2016 20:53
    #
    - 21 +

    Наши суды такие же чмошные, как и соседние, но в данном случае я искренне рад за мужика.
    Скорейшего освобождения из-под стражи. И чтобы жизнь больше никогда не заставляла хвататься за ружье, дабы защитить себя и родных.

    • 10.09.2016 15:47
      #
      - 4 +

      Да фиг бы его оправдали если бы это дело не попало в СМИ, сидел бы как миленький!! так же как и тут!!

  • 10.09.2016 11:50
    #
    - 8 +

    Наче все добре, безмежно радий за чоловіка, але який вбіса баланс інтересів? Між ким і ким? Людиною, котра мирно спала вдома і натовпом зловмисників, що вдерлись в його оселю серед ночі?Оо Ми що в гру граємо, де держава займається арбітражем матчу: я вішаю замок, злочинець виготовляє відмичку - баланс; я ставлю пастку, злочинець не має методів пошуку - не баланс, заборонити;я собі мирно ліг спати з родиною, злочинці вдерлись - треба розбиратись думали вони мене вбити чи просто пограбувати/згвалтувати дружину, а чи були у нас рівні засоби нападу і оборони, а чи міг я просто сказати "ай-яй-яй" та попросити їх піти? і так далі. Дурня якась.

    • Не дивлячись на маразм в формулюванні тим не менш чоловіка виправдали, у нас людей за капкани поставлені у власній оселі саджали, і здається мені трапся аналогічна ситуація в нашій країні по життєвий термін був би гарантований.

      • 10.09.2016 17:41
        #
        - 3 +

        Никто его не оправдывал и дело еще далеко до завершения. Просто следователь не нашел состава преступления. А прокуратура вполне может его возобновить или завести новое.
        Рано радоваться и рано завидовать.

        • 12.09.2016 16:03
          #
          - 0 +

          Да никто с ним дальше возиться не будет, уже небось обобрали по максимуму для "ненахождения состава преступления", а если взять с него больше нечего, то и возиться с ним не интересно.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати