У Тернополі засудили чоловіка за зберігання гвинтівки для захисту від окупантів

| Війна, Законодавство, Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

У Тернополі судили чоловіка, який, за його словами, на початку війни придбав штурмову гвинтівку, щоб захищатись від російських окупантів.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду.

За даними суду, в чоловіка під час обшуку вилучили нарізну, автоматичну, штурмову гвинтівку CZ807 калібру 5.56x45 та патрони до неї. Він зберігав удома зброю без дозволу.

На суді підозрюваний розповів, що у березні-квітні 2022 року йому вдалось дістати зброю для того, щоб захищати свою домівку від російських окупантів. Тернополянин стверджував, що 24 лютого 2022 року у відділку поліції йому в усній ромові дозволили зберігати вдома зброю для захисту від Росії.

Чоловік визнав, що зброя буда незареєстрована, проте він її ніколи не використовував. Він також розкаявся та просив суд його суворо не карати, оскільки доглядає за тяжко хворою дружиною та є членом громадських організацій, які допомагають ЗСУ та ветеранам.

Тернопільський міськрайонний суд визнав чоловіка винним та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на 1 рік іспитового.

Незважаючи на те, що захисник вважав, що не можна стягувати із обвинуваченого вартість експертиз по предметах, незаконні дії з якими не ставляться у вину останньому згідно обвинувачення, суд присудив обвинуваченому сплатити понад 17 тисяч гривень за проведення судових експертиз.

Раніше ми розповідали про випадок "незаконного" зберігання зброї вдома, який Верховний Суд розцінив як крайню необхідність.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (4)

  • 19.06.2023 09:47
    #
    - 4 +

    Мабуть, вилучення зброї у громадян державою, яка сама підставила під вторгнення і не здатна захистити їх від вбивць це ще огидніше ніж тотальна корупція.
    І народ за це проголосував!
    От, реально огидно тут жити, і хоч сам проливав кров за цю країну в мене тепер єдине прагнення, щоб мої діти емігрували.

    ps: Чи може цей чоловік подати в міжнародні суди на державу Україну за це вилучення зброї під час війни?

    • 19.06.2023 12:05
      #
      - 2 +

      Те саме. Огида до такої країни і таких людей як у нас. Все в комплексі складається саме до цього почуття відрази. Невиліковно хворий народ. Нажаль 300 років зростаючого рабства далися взнаки

      • 19.06.2023 13:43
        #
        - 2 +

        Замість того, щоб терміново прийняти закон про легітимізацію і вільне володіння та роздати зброю всім, хто може себе захистити - ця хижа корупційна гниль навпаки відбирає засоби самозахисту

  • 19.06.2023 21:44
    #
    - 3 +

    Адекватний суд, під час війни мав винести вирок , надати людині місяць на реестрацію зброї, якщо вона не фігурувала в кримінальних справах, як знайдену і заплатити банальний штраф.
    То що роблять ті судді це залякування населення не тримати дома вогнепальну зброю, бо самі розуміють що може прилетіти за їх замовні вироки і зламані життя.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати