У Києві чоловіків зобов'язали з'явитися до ТЦК у 10-денний термін (документ)

| Війна, Законодавство | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

В Оболонському районі Києва ТЦК видав наказ про проведення мобілізації на території району. Відповідний документ розмістили на сторінці Оболонського районного РТЦК та СП у м. Києві у фейсбук.

"У зв’язку із тривалою широкомасштабною збройною агресією РФ проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності ЗСУ та інших військових формувань на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 року №64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", Указу Президента України від 24.02.2022 року № 65/2022 "Про загальну мобілізацію", а також у зв’язку із продовженням строку воєнного стану Указом Президента України від 01.05.2023 року №254/2023. продовження строку проведення загальної мобілізації Указом Президента України від 01.05.2023 року №255/2023, наказую продовжити проведення на території Оболонського району міста Києва мобілізації людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом", — йдеться в наказі очільника ТЦК Оболонського району Олексія Привала.

Наказ №300Наказ №300

Усі військовозобов'язані, які проживають на території Оболонського району та мають мобілізаційні розпорядження повинні з'явитися за адресами, вказаними в їхніх мобілізаційних розпорядженнях і повістках.

Військовозобов'язаним, які не отримали мобілізаційних розпоряджень, персональних повісток мають прибути до Оболонського районного у місті Києві ТЦК та СП в 10-денний термін з дня опублікування цього наказу.

В Наказі наголошується, що ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, на військову службу за призовом серед резервістів в особливий період карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років (Стаття 336 ККУ).

"У разі неявки до територіального центри комплектування та соціальної підтримки без поважних причин вас буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством та передано для розшуку", — йдеться в Наказі.

Також у наказі йдеться про те, що забороняється зміна місця проживання військовозобов’язаним без дозволу начальника Оболонського районного у місті Києві ТЦК та СП.

Раніше на Івано-Франківщині чоловікам призовного віку заборонили надавати медичну допомогу поки вони не принесуть дозвіл із ТЦК. Це пов'язано з тим, що рада оборони області ухвалила рішення про взяття на військовий облік усіх чоловіків віком від 18 до 59 років.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (1)

  • 26.06.2023 10:30
    #
    - 1 +

    Ок. Говно вопрос. Приказ только свой доведи под подпись всем.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати