Закону про Зброю в Україні не буде!

| Законодавство | Автор: Web admin

Закону про Зброю в Україні не буде!Закону про Зброю в Україні не буде!

Остання інформація з ВРУ свідчить про те, що народні депутати не збираються ухвалювати Закон про Зброю в Україні.

ТЕРМІНОВО. Закона про Зброю в Україні не буде

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11241,1 Переглядів: 302 , Коментарів: 2 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 30.10.2023 12:19
    #
    - 0 +

    Я не понимаю, насколько нужно быть наивным, чтобы надеяться на появление закона об оружии. Неужели до сих пор непонятно, КТО сейчас принимает законы???

  • 31.10.2023 17:59
    #
    - 2 +

    На мій погляд заміна у ч. 1 ст. 263 кку слова "закон" на слово "законодавство" принципово нічого не змінить, бо до поняття "законодавство", навіть у широкому його значені, не входять нормативні акти міністерств, такі як відомчі інструкції, навіть якщо вони зареєстровані у мінюсті:

    У вузькому значенні під терміном «законодавство» розуміють систему законів України, що формується Верховною Радою України як єдиним органом законодавчої влади. До цієї категорії також належать міжнародні договори, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України шляхом прийняття закону про ратифікацію відповідного договору (ст. 9 Конституції України).

    У широкому значенні під терміном «законодавство» розуміють систему законів та інших нормативних актів, що приймаються Верховною Радою України та вищими органами виконавчої влади, — постанови Верховної Ради, укази Президента України, постанови і декрети Кабінету Міністрів України. Ці акти розвивають, конкретизують відповідні закони і не мають їм суперечити. Юридична сила таких нормативних актів визначається компетенцією державного органу, який приймає відповідні акти.

    У найширшому значенні під терміном «законодавство» розуміють систему законів і постанов Верховної Ради України, указів Президента України, постанов, декретів і розпоряджень Кабінету Міністрів України, а також нормативних актів міністерств і відомств, місцевих рад та місцевих державних адміністрацій.

    Конституційним Судом України у справі за конституційним зверненням Київської міської ради професійних спілок щодо офіційного тлумачення ч. 3 ст. 21 КЗпП України від 9 липня 1998 р. № 12-рп/98) було дано офіційне тлумачення терміну «законодавство». Так, Конституційний Суд України дійшов висновку, що термін «законодавство», який вживається в ч. 3 ст. 21 Кодексу законів про працю України щодо визначення сфери застосування контракту як особливої форми трудового договору, потрібно розуміти так, що ним охоплюються закони України, чинні міжнародні договори України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також постанови Верховної Ради України, укази Президента України, декрети і постанови Кабінету Міністрів України, прийняті в межах їх повноважень та відповідно до Конституції України і законів України. Тобто, Конституційний Суд України фактично став на позицію тлумачення поняття «законодавство» у широкому значенні.

    Роз’яснення Верховного Суду України, накази Генерального прокурора України, інструкції Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України належать до актів, що можуть давати тлумачення законодавчих норм та викладати рекомендації щодо більш оптимального і доцільного порядку їх застосування.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати