МВС для охорони громадського порядку потрібні реактивні вогнемети

| Військова зброя та техніка, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Вогнемет Вогнемет "Джміль-М"

Вогнемети "Джміль" та "Джміль-М" пропонується вписати у перелік спецзасобів поряд з ручними газовими гранатами і патронами з газовими гранатами.

Міністерство внутрішніх справ запропонувало внести у перелік спецзасобів, що застосовуються міліцією під час охорони громадського порядку, "Джміль" та "Джміль-М" - реактивні вогнемети російського виробництва, що мають значну дальність стрільби і велику потужність.

Про це свідчить проект постанови Кабміну, наявний у розпорядженні ZN.UA. "Джміль" та "Джміль-М" ("Шмель" та "Шмель-М") вписані в розділ переліку спецзасобів, де згадуються ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами.

У пояснювальній записці до постанови Віталій Захарченко відзначив, що його прийняття дозволить належним чином забезпечити виконання завдань по охороні громадського порядку, громадської безпеки і боротьби із злочинністю.

Зазначимо, що реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль-М" узятий на озброєння військових підрозділів радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії.

Він має значну дальність стрільби, велику потужність і призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована в різного роду спорудах, виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів.

Вогнемет здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометрів, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів. Відзначимо, що крім термобаричних і запалювальних боєприпасів вогнемет "Джміль" може стріляти димовими зарядами, що створює непроникну завісу і тим самим засліплюючими противника.

Оновлено:

Цілком імовірно, що мова йде про дещо інші вироби з назвами «Джміль» та Джміль-М». А саме: «Набої з газовими гранатами «Джміль»та «Джміль-М». Ось «Висновок МОЗ України» на цю продукцію:

273427. Висновок № 05.03.02-07/5710, від 27.01.2011 р.

Назва об'єкта експертизи:
ТУ У 29.6-2264502677.001:2011 “Патрони з газовими гранатами «Джміль» та “Джміль-М»

Реквізити виробника продукції:
ФОП Шостак В.В., Україна, м.Київ, вул. Закревського, 87-Г, к.99, тел.: Паспорт СН №463247, виданий 16.04.97 р. Ватутінським РУ ГУ МВС України в м.Києві, код ЄДРПОУ: ІПН 2264502677

Сфера застосування об'єкта експертизи:
засоби спеціального призначення активної оборони

Термін дії висновку:
на термін дії ТУ У 29.6-2264502677.001:2011 “Патрони з газовими гранатами «Джміль» та Джміль-М»

1,0 1 -1 3
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати