Проректора школи заарештували за носіння пістолета на території навчального закладу

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Проректор середньої школи імені Тевіса Кент ВиллиамсПроректор середньої школи імені Тевіса Кент Виллиамс

Проректор середньої школи імені Тевіса в місті Бейкерсфільд, штат Каліфорнія, опинився в поліцейській дільниці.

Котрийсь «доброзичливець» повідомив в поліцію про те, що проректор носить зброю на території школи.

Під час проведення арешту 51-річний проректор Кент Виллиамс заявив, що у нього є чинна ліцензія на приховане носіння зброї та пред'явив її поліцейським, але його все одно затримали.

Минулого місяця Кента звільнили і він подав позов проти міста і поліцейського департаменту. За законами штату, якщо громадянин має ліцензію на приховане носіння, то він може носити зброю на території школи.

Проректор калифорнийской школы арестовали за ношение пистолета на территории учебного заведения

Навчальні заклади мають право вимагати від студентів і викладачів утриматися від носіння зброї на своїй території. Навчальні заклади можуть навіть відрахувати або звільнити за неслух цієї заборони. Однак носіння зброї на території школи – це порушення внутрішніх правил, а не кримінальний злочин.

Офіцери поліції хоч і не змогли знайти розділ у кримінальному кодексі, що відповідав би випадку з протектором, вони все ж узяли його під арешт.

Тепер Виллиамс судиться з містом за протиправні дії поліції. Крім того, на час проведення внутрішньошкільного розслідування, йому було надано адміністративну відпустку.

Зі слів проректора, він регулярно носив зброю в школу, щоб бути спроможним захистити своїх студентів. І на тлі зростаючої кількості злочинів, він вважає такий підхід логічним та правильним.

Буде цікаво дізнатися про подальший розвиток подій цієї судової справи. Тим паче що незаконний арешт – досить серйозне звинувачення в Америці.

1,0 1 -1 7
Коментарів (3)

  • В Америці він виграє100% ,нехай в нас спробував би доказать перевищення службових повноважен і відшкодування збитків ,"зободавсяб".

    • 11.10.2014 22:13
      #
      - 1 +

      Тим вони від нас і відрізняються, що відстоюють свої права.

  • 13.10.2014 17:38
    #
    - 0 +

    Я розумію, що авторів сайту хвилюють проблеми тубільців на їх тубільних землях, але новин про те, як нещадно вішають негрів в їхніх Америках значно більше, ніж новин про власне проблеми українських власників зброї чи тих, хто нею хоче володіти.

    Не сперечатимуся, інколи новини з інших країн пізнавальні, бо досвід можна прикласти до наших умов. Але що можна взяти з цієї новини нам, враховуючи, що у нас правові підстави носіння короткоствольної нарізної зброї зовсім інші?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати