Металевий пістолет Colt 1911, виготовлений за вдосконаленою технологією 3D-друку

| Незвичайна та спеціальна зброя, Технології, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Удосконалена технологія DMLS може друкувати будь-які металеві елементи вже з готовим малюнкомУдосконалена технологія DMLS може друкувати будь-які металеві елементи вже з готовим малюнком

Після першої проби з культовим пістолетом M1911, компанія Solid Concepts доопрацювала технологію прямого металевого лазерного спікання і цього разу «надрукувала» пістолет під набій .40 S&W.

В основу цієї зброї покладено армійський Colt 1911. Пістолет назвали «Reason» (Аргумент), його особливістю стала висока деталізація друку дрібних елементів. Зокрема, на стволі «Аргументу» вигравірувано зачин Декларації незалежності США.

На руків’ї пістолета металеві щічки з хвилястим малюнком. На затворній рамі надрукована назва зброї. Крім того, тим же методом на пістолеті позначені данні виробника. Який саме метал використовувався для друку цієї зброї, поки невідомо. Сама компанія не стала розміщувати інформацію про нову зброю на своєму офіційному сайті.

Під час прямого металевого лазерного спікання, або DMLS, металевий порошок (нержавіюча сталь 17-4PH та 17-5PH, інконель 625 та 718 або титан Ti6Alv4) насипають у ємність, де він розплавляється в однорідну масу. Друк здійснюється пошарово: товщина кожного шару складає приблизно 20 мікрон.

Виготовлені таким методом деталі не вимагають додаткової механічної обробки. Технологія DMLS, котру Solid Concepts використовувала для друку свого першого пістолета, могла надрукувати тільки грубі металеві заготовки, що позбавлені жодних дрібних деталей – малюнків або гравіювання.

Удосконалена технологія може друкувати будь-які металеві елементи вже з готовим малюнком.

1,0 1 -1 4
Коментарів (7)

  • 28.10.2014 16:33
    #
    - 1 +

    Вот это уже будущее... осталось понять что оружие такой формы было выбрано из-за технологических особенностей его производства.. дальше изменятся и формы и наверное боеприпасы!

  • 28.10.2014 16:53
    #
    - 0 +

    Ствол вряд ли "напечатали".

  • 28.10.2014 21:28
    #
    - 2 +

    На рахунок ствола, думаю пан Юрій правий. Особисто я б не наважився зробити постріл із зброї ствол якої "надрукований" на 3D принтері. В цілому ж, ідея не нова, але дуже спокуслива. Але у мене виникає питання - яка ціна такого виробу? І чи не вийде шешевше купити нормальний пістолет? Та й було б цікаво дізнатись, скільки пострілів витримає цей виріб?

    • 29.10.2014 11:01
      #
      - 1 +

      а яка була ціна перших ПК, а перших ноутбуків, а перших мобільних телефонів?
      коли буде масовим - тоді стане дешево :)

      • 29.10.2014 11:32
        #
        - 0 +

        Логіка у Ваших словах є! Але чи доцільно купувати зброю виготовлену за таким методом (річ не в ціні, а у надійності та довговічності в цілому)? Бо 3D принтер, наскільки я розумію, просто запікає (вибачаюсь якщо не так висловився) часточки металу між собою. А от під час виробництва "нормальної" зброї, деталі фрезеруються із суцільного шматка металу. Думаю різниця в міцності очевидна.

        • 30.10.2014 10:54
          #
          - 1 +

          Ціна такого виробу це можливість "надрукувати" собі персональну незареєстровану зброю.

    • 03.11.2014 13:31
      #
      - 1 +

      Та народ из платика их печатает и стреляет вполне
      ( да конечно там десятки выстрелов всего)
      но тут какой никакой метал - износостойоксть конечно вопрос но немного пострелять я думаю можно не боятся.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати