Из-за наплыва беженцев, в Австрии выросли продажи оружия

| Самооборона, За рубежом | Автор: Web admin
Українською

Из-за наплыва беженцев, в Австрии выросли продажи оружияИз-за наплыва беженцев, в Австрии выросли продажи оружия

Свыше 900 тыс. австрийцев имеют в частной собственности огнестрельное оружие, хотя все население этой страны составляет чуть меньше 8,5 млн.

Оружейные дилеры сообщают о всплеске продаж дробовиков в этом году. Местные средства массовой информации объясняют такую гонку вооружений огромным количеством мигрантов и сопутствующим страхом за свою собственность.

По данным полиции, в этом году было продано 70 тыс. единиц оружия, наибольшую часть купили женщины, которые также лидируют по закупкам перцовых аэрозолей.

«Практически все ружья в настоящее время распроданы, потому что на них не нужно разрешения», – сказал пресс-секретарь торговца оружием в Верхней Австрии.

Лицензии требуются для владения всеми другими видами оружия. Чтобы получить разрешение на оружие в Австрии, нужно сдать экзамены, на которых претенденты демонстрируют свои знания огнестрельного оружия.

Такие экзамены проводятся раз в пять недель, но из-за повышенного спроса на оружие для охоты и самообороны, в настоящее время их проводят еженедельно.

Основатель организации Second Amendment Foundation Алан Готтлиб сообщил, что по всей Европе изменилось отношение к оружию и самозащите – из-за миграционного кризиса люди ищут возможности вооружиться, чтобы защитить себя и свои семьи.

До того как беженцы наводнили страны ЕС, огнестрельное оружие в основном приобретали охотники и люди, занимающиеся стрелковым спортом.

1,0 1 -1 6
Комментариев (12)

  • Проза життя. Так би мовити, невід`ємні наслідки сьогоднішнього буття в Європейських державах, в сенсі міжнародної толерантної позиції, щодо мігрантів з Сирії. Замість того, щоб об`єднатись і зупининити "токсичне просування" Росії !

  • 07.11.2015 11:29
    #
    - 5 +

    Статья очень хорошая, это очередной щелчок по носу противникам самообороны в Украине, люди авсрийцы и европейцы в общем цивилизованны и цивилизованны во всем, а тормоз, бредоносящее большинство украинцев, это те кто против того, что бы народ Украины жил долго и счастливо, они своей деятельностью осознанно или нет, находятся в сговоре с преступниками Украины..поощряя своим безумием, умерщвление народа Украины.

  • 07.11.2015 11:35
    #
    - 2 +

    Щож, будемо і ми купувати, але не в магазині!!
    Ви подивіться що робиться в верховній Зраді, і вогнепальну зброю мае і пляшкою вільно володіе. Скло-тару треба ліценьзувати

  • 07.11.2015 12:08
    #
    - 4 +

    Догралася Європа у толерантність. Але це перші ластівки другої хвилі еміграції (За першу я вважаю ту що сталася після розвалу колишнього СРСР). І це ще квіточки. Скоро в архітектурі в них почнуть щезати вікна від полу до стелі, і з'являться на них грати та віконниці. Нехай готуються до важких часів. Бо у тих емігрантів зовсім інше уявлення про закони і владу ніж у Європейців.

  • 07.11.2015 15:14
    #
    - 0 +

    А вот интересно в Австрии оружие тоже в 2-3 раза подорожало из-за спроса? Или это только в этой ... так?

  • 07.11.2015 18:37
    #
    - 4 +

    В Австрії зброя не подорожчала. Ціни в рамках останніх 3-5 років. Дозволю собі дещо уточнити статтю для кращого ознайомлення прихильників цієї теми - може якраз хтось з вас також проживає у Австрії і має інтерес придбати собі щось відповідне. В Австрії зброя ділиться на три категорії А,В і С. А - воєнні релікти (вибухівка, автоматична зброя, кастети, і т.д.). Для придбання необхідний особливий дозвіл, який зараз пересічна людина отримати не може. В - кроткоствол і напівавтоматична зброя. Тут звична для нас автоматична зброя, або переробляється для стрільби в напівавтоматичному режимі, або вже такою і продукується. С - мисливські і однозарядні також магазинні рушниці. До цієї категорії належать і снайперські рушниці. Для категорії С достатньо бути повнолітнім (18 р.) і мати постійну прописку в країні і все! Ніяких особливих екзаменів здавати не потрібно. Зброя реєструється чи переєрестровується в поліції через кожен збройний магазин, навіть, якщо придбана приватно "на руках". Для категорії В (короткостволи і напівавтоматика) необхідний: 1) 2-3-ох год.курс по теорії володіння і практиці (по 5 вистрелів з пістолета і револьвера), а також з ознайомленням правових основ зберігання і використання. Ніяких екзаменів! В кінці отрумуємо "Waffenfuererschin". 2) Також необхідна довідка від уповноваженого для цієї справи психолога, і що видається на основі усного і письмового тесту. Це ще 2-3 год. З цими 2-ма документами, а також документом, що завідчує особу і однією фотографією йдете в поліцію і через певний час (в різних федеративних землях по-різному від 4-ох днів до 3 місяців) отримуєте телефонний дзвінок з проханням оплатити збройну картку і забрати її. По всій Австрії виставлення цієї "картки власника зброї" (Waffenbesitzkarte) передбачене лише для громадян країн Європейського економічного простору. А у Відні кожна офіційно і постійно проживаюча особа, яка досягнула 21р. життя має право просити і отримати її, якщо не було якихось проблем із законом. Є деякі нюанси із тими австрійцями, які відмовилися служити в армії, але це вже інша тема.

    • 07.11.2015 18:51
      #
      - 0 +

      Дякую, за докладну інформацію. Бачу, що порівняно з нашими закони в Австрії більш ліберальні.

    • 07.11.2015 20:38
      #
      - 0 +

      Большое спасибо за пояснение!
      Было бы интересно сделать сводную таблицу (или что-то вроде) по европейским законам.
      А то на сайте оно было как в статьях, так и в комментариях (про Чехию напр.)

    • 09.11.2015 13:12
      #
      - 0 +

      так я не понял, ув. Oleh Kovtun, можно носить в Австрии кс гражданину или нет ?

      • 09.11.2015 18:52
        #
        - 1 +

        Тут розрізняють поняття "носити" (fueren) і "володіти" (besitzen). Носити може: 1) поліція на службі, 2) державно акредитовані детективи, 3) представники охоронних служб, 4) військові при виконанні військових завдань. Решту власників мають право володіти зброєю, що включає в себе право носіння її в межах соєї власності чи території (квартира, будинок, приватний двір...), а також перевозити-транспортувати її в закритому і незарядженому стані до місця тренування, проведення турніру чи до майстра для сервісу. Зброя завжди закріплюється за одним власником і інші люди, навіть члени сім'ї, не мають мати до неї доступу. На відміну від Німечини, тут можна зберігати зброю в сейфі цілком зарядженою. В теорії кожні 5-7 років поліція без попередження відвідує власника, контролюючи спосіб зберігання і стан зброї, а на практиці значно рідше. Контроль, має право відбутися від 7:00 до 20:00 год.

        • 09.11.2015 22:46
          #
          - 0 +

          спасибо за ответ
          и, извините, еще вопрос
          думаю, понятие неприкосновенности жилища в Австрии не обсуждается
          так вот
          если пришли полицаи, им открывет НЕ собственник оружия (жена, теша, дресированный хомяк) и говорит : хозяина ствола дома нет, где - не знаю и не скажу (аналог ст.63 конституции Украины, думаю, в Австрии есть)
          что тогда делают полицаи ?
          я понимаю, что у Вас ТАМ , наверное, так не принято, но все же..............

          • 10.11.2015 00:05
            #
            - 0 +

            Бажають приємного дня і йдуть геть. Якщо немає дома господаря зброї, то запитати де він і коли буває, можуть із ввічливості, щоб не напрягати інших членів сім'ї завими приходами. Рватися в житло вони точно не будуть. Чув у нашому клубі, що декі з них можуть провокувати інших жильців помешкання показати їм де сейф і також відкрити його, перевіряючи надійність зберігання, але ніхто такого не міг згадати і в це не повірив, бо тоді б це було підмовлянням до порушення закону, що також кримінал. Тож мабуть це просто така страшилка, щоб ми не розслаблялися. Звичайно це досить цікаві хлопці, які або спішать і скоренько роблять те, що від них вимагається законом, або, якщо вільніші і ви маєте час, то можна цікаво з ними поспілкуватися. Як і всі мужики, побачивши унікальну зброю чи колекційні екземпляри, можуть самі ввічливо затягати свій візит, щоб трошки покрутити в руках цікаву "іграшку" - так було з моїм знайомим :-) Ті, що контролюють зброю - самі її люблять.


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать