Адміністрація Байдена готується запровадити найжорсткіші за останні десятиліття правила експорту зброї

| За кордоном | Автор: Web admin

Ящики з набоями на стрільбищі Knob CreekЯщики з набоями на стрільбищі Knob Creek

Згідно неназваних проінформованих джерел, задля обмеження використання цивільної зброї американського виробництва для скоєння злочинів і порушень прав людини за кордоном, адміністрація президента Байдена вимагатиме від експортерів посилених перевірок своїх клієнтів і обмеження продажу до 36 країн, які вважаються «високоризиковими» з точки зору контрабанди напівавтоматичної вогнепальної зброї.

Нові правила, які стануть найжорсткішими за останні десятиліття, також скорочують термін дії експортних ліцензій з чотирьох років до одного, і надають Держдепартаменту більше повноважень для блокування продажів. На цьому тижні Міністерство торгівлі США планує оприлюднити 150-сторінковий регламент, який чиновники відомства представили урядовцям.

План став результатом перегляду міністерством підтримки американської збройової промисловості. Цей процес розпочався після того, як минулого року агентство Bloomberg News пов'язало рекордні обсяги експорту цивільної зброї з підвищенням рівня злочинності із застосуванням вогнепальної зброї в таких країнах, як Гватемала, Бразилія і Канада.

Протягом останнього десятиліття як республіканська, так і демократична адміністрації продавали зброю американського виробництва у різні країни, включаючи «високоризикові». А наприкінці минулого жовтня адміністрація Байдена оголосила про 90-денне заморожування експорту багатьох видів вогнепальної зброї американського виробництва, щоб розглянути можливість перегляду правил, які мають бути оприлюднені через шість місяців після заморожування.

Захисники права на зброю назвали перегляд політики «наступом на американську збройну промисловість», який коштуватиме американським виробникам та експортерам сотні мільйонів доларів. Прихильники права на зброю в Конгресі вимагають від адміністрації припинити заморожування, пообіцявши скасувати будь-які нові обмеження на такий експорт.

«Це правило просто закриє малий бізнес по всій Америці, відрізавши його від експортного ринку, що призведе до втрати робочих місць», - заявив, старший віце-президент NSSF Ларрі Кін. Він додав, що нові правила «не зроблять нічого для покращення національної безпеки».

Згідно запропонованих правил, експортні заявки, що містять потенційні проблеми з правами людини, підлягатимуть міжвідомчому процесу перевірок. До березня 2020 р. це питання було у віданні Держдепартаменту. Але Байден так і не повернув його Держдепартаменту, хоч це і було однією з його передвиборчих обіцянок.

Ці перевірки включатимуть будь-які заявки на експорт американської зброї до країн, які Держдепартамент визначив як такі, що становлять ризик порушення прав людини та торгівлі зброєю. Нові правила вимагають, щоб департамент міністра торгівлі Джини Раймондо оцінював заявки на отримання ліцензій на комерційний експорт до цих країн з презумпцією відмови, а не з нинішньою презумпцією схвалення.

До переліку «висикоризикових» країн входить багато країн, де надходження зброї американського виробництва було пов'язане з масовим насильством, зокрема В'єтнам, Ямайка, Індонезія і Пакистан, а також країни Організації американських держав, до складу якої входить більша частина Центральної і Південної Америки.

Але до цього переліку не потрапили такі країни, як Мексика, Таїланд, Філіппіни і Саудівська Аравія, де американську зброю пов'язують з бандами або порушенням прав людини.

Для експортерів зброї нові правила не лише звужують потенційний ринок збуту, але й вимагають більш ретельної перевірки клієнтів та більших витрат. Експортери повинні щороку поновлювати експортні ліцензії, а в багатьох країнах від них вимагатимуть подавати більш детальні замовлення на купівлю. Вони також повинні вимагати від торговців зброєю та інших клієнтів, які перебувають за кордоном, копії паспортів або посвідчень особи.

Нові правила також мають на меті полегшити федеральним регуляторам контроль за експортом «найнебезпечнішої» зброї, створивши окремі торгові категорії для напівавтоматичної вогнепальної зброї та компонентів, що використовуються для її виготовлення. Ця продукція була класифікована в загальній групі, яка включає в себе все ­– від мисливських рушниць до антикварних предметів колекціонування.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 27.04.2024 14:04
    #
    - 0 +

    Всё никак не успокоятся тупые 3,14дерасты! Давно пора их "обуть на какркалыгу" по самое не балуйсь, вместе с их "воШьдём" Блумбергом!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати