Наскільки кевларова тканина захищає від різних боєприпасів

| Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

Наскільки кевларова тканина захищає від різних боєприпасівНаскільки кевларова тканина захищає від різних боєприпасів

Ведучий YouTube-каналу Demolition Ranch випробував на міцність кевларову тканину, обстрілявши її зі зброї різних калібрів.

Точно невідомо, який саме тип тканини використовувався для випробувань – ймовірно, це арамідна тканина з амортизаційним шаром, яка застосовується при виробництві протиосколкових покривал і захисних елементів екіпіровки.

Спершу в один шар тканини вистрілили малокаліберним боєприпасом .22 LR. Одного шару виявилося недостатньо, щоб зупинити кулю, два шари впоралися, але сильно розтягнулись. А от чотири шари тканини змогли утримати кулю калібру .22, але вони не захистили від кулі калібру 9мм.

Destroying Kevlar

На наступному етапі випробувань були використані чотири шари арамідної тканини і керамічна тарілка. Така комбінація зупинила кулю потужного пістолетного патрона .44 Magnum.

У подальших випробуваннях використовували м'який пакет (комбінація арамідної тканини та високомодульного поліетилену), який надягнули на кавун. Боєприпаси .44 Magnum та .50AE не пробили такий захист, але кавуни розкололися через сильну заперешкодну дію куль.

Кінцевим етапом експерименту став постріл у 52 шари арамідної тканини з гвинтівки під набій .50 BMG. Як і очікувалось, потужна великокаліберна куля пробила кевлар, дерев'яний стовп і увійшла глибоко в землю.

Варто зауважити, що при виготовлені бронежилетів листи кевлару або інших матеріалів щільно зшиваються, що забезпечує балістичний захист від куль і осколків, тому до представленого відео не варто ставитися, як до серйозного тесту.

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 02.03.2016 11:30
    #
    - 0 +

    А в каком это бронике кевлар склеен с пластиной?

    • 02.03.2016 18:13
      #
      - 0 +

      Посмотрите на стандарт ESAPI. Там не обязательно кевлар, но плита с внутренней стороны имеет дополнительный слой для остановки осколков пуль, которые разрушились в плите.
      Плиты ESAPI предназначены для бронежилетов типа plate carrier, не имеющих отдельных кевларовых пакетов.

  • 03.03.2016 01:55
    #
    - 0 +

    хм.. ще на початку 2015-го шось подібне я робив :)
    www.youtube.com


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати