В Австралії за виготовлення макетів зброї на 3D-принтері загрожує кримінальне покарання

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Надрукований арсеналНадрукований арсенал

У Сіднеї поліція заарештувала 27-річного чоловіка після того, як виявила у нього вдома репліки вогнепальної зброї, зокрема знайшли моделі пістолетів, які були виготовлені на 3D-принтері.

Тепер власникові надрукованого «арсеналу» загрожує тюремний термін до 14 років.

Надрукований арсеналНадрукований арсенал

В Австралії дуже суворі закони щодо обігу зброї – контролюють пневматичну зброю та навіть маркери для пейнтболу. Крім того, в листопаді 2015 року, влада штату Новий Південний Уельс запровадила кримінальну відповідальність не лише за виготовлення вогнепальної зброї, а й за зберігання креслень, за якими її можна виготовити.

Співробітники поліції відреагували на оголошення про продаж зброї в соцмережах і провели обшук вдома у клієнтського менеджера Сунь Сіценя. Під час обшуку було знайдено два 3D-принтера, комп'ютер, а також два пневматичних пістолета і чотири репліки короткоствольної зброї, зокрема, виготовлені за допомогою 3D-друку Sig 250 і два Glock.

Сунь Сіцень відпустили під зобов'язання прибути на засідання суду, вилучивши паспорти (австралійського і китайського), перше засідання призначили на квітень. Згідно із законами штату Новий Південний Уельс максимальний термін ув'язнення за незаконне володіння файлами для 3D-друку зброї становить 14 років.

Надрукований арсеналНадрукований арсенал

Незважаючи на те, що закон набув чинності два роки тому, це перший випадок, коли в Австралії поліція когось заарештувала за файли для 3D-друку і виготовлення реплік зброї.

Однак це не перший раз, коли 3D-друкована зброя стає приводом для судових розглядів. У Японії, наприклад, мав місце обвинувальний вирок, різні обвинувачення у порушенні законів США висувалися щодо автора відомого 3D-друкованого пістолета Liberator.

Коментарів (7)

  • 02.03.2017 16:45
    #
    - 8 +

    Пропоную переляканим австралійцям саджати в в'язницю ще й тих хто пам'ятає креслення чи вигляд зброї, особливо такої небезпечної як репліка Glock...

    • 02.03.2017 18:25
      #
      - 6 +

      Вот вам всё шуточки!! А детишки понасмотрятся на игрушечные пистолетики, в войнушки поиграют а когда вырастут понапиваються и перестреляю друг-друга!

  • 02.03.2017 18:49
    #
    - 2 +

    Друк свободи держава не підтримує.

  • 02.03.2017 20:42
    #
    - 2 +

    Резво и бодро шагают страны в тоталитарное будущее.... А жаль. Нельзя пускать левых либералов ( по классификации писателя А.П. Никонова) к власти. Они до добра не доведут. Хреновая тенденция.

  • Одно радует, не только в Украине маразм крепчает))

    • 03.03.2017 16:13
      #
      - 2 +

      От саме це не дуже радує. Нездорова світова тенденція.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати