У Німеччині різко збільшився попит на травматичну зброю

| Самооборона, За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

У Німеччині різко збільшився попит на травматичну зброю У Німеччині різко збільшився попит на травматичну зброю

У Німеччині різко збільшилась кількість запитів на отримання ліцензії на газову, сигнальну та травматичну зброю.

За інформацією міністерства внутрішніх справ, на червень 2016 року було подано понад 400 тис. таких заявок. Це на 49% більше у порівнянні з першою половиною 2015 року.

У тому, що стосується ліцензій на володіння стрілецькою зброєю, то їх кількість майже не змінилась – 1,894 млн. цих документів у першій половині 2016 року та 1,898 млн. у першій половині попереднього року.

Ліцензії на газову, сигнальну та травматичну зброю були введені в 2002 році, після цілого ряду випадків стрілянини в школах.

Після подачі прохання на отримання ліцензії поліція перевіряє надійність і компетентність заявника. Більшу частку заявок зробили в січні, відразу ж після сексуальних нападів на жінок у новорічну ніч в Кельні.

У Німеччині діють суворі правила, які контролюють обіг вогнепальної зброї.  Автоматична зброя заборонена взагалі, а напівавтоматичні гвинтівки дозволяється використовувати тільки для полювання і спортивної стрільби.

Тим не менш, після стрілянини, влаштованої в мюнхенському центрі "Олімпія" 18-річним вихідцем з Ірану, міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що збирається переглянути закон про володіння зброєю в бік ще більшого посилення.

В останній місяць у Німеччині відбулася ціла низка ісламістських нападів вихідцями з близькосхідних країн.

18 липня в поїзді поблизу міста Вюрцбург в Баварії п'ять осіб були поранені озброєним сокирою біженцем з Афганістану, який поклявся у вірності угрупованню "Ісламська держава".

25 липня біженець з Сирії підірвав себе біля входу в бар у місті Ансбах в Баварії. Тоді було поранено 15 осіб.

Незабаром після цього прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеєхофер закликав федеральну владу Німеччини звернути увагу на стурбованість народу питаннями безпеки та імміграції. "Ісламський терор став реальністю в Німеччині, і наші люди очікують від нас мужньої протидії йому", - сказав Зеехофер.

1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 01.08.2016 14:59
    #
    - 8 +

    Роблячи збройові закони ще суворішими, на тлі терактів які останнім часом сталися у Франції та Німеччині влада не може не усвідомлювати, що тим самим сприяє, а не запобігає терористичній загрозі.
    Питання у тому, навіщо вони роблять таке із своїми людьми?

  • 01.08.2016 15:00
    #
    - 0 +

    Розумні люди!

  • 02.08.2016 09:02
    #
    - 0 +

    Не взирая на то, что в мире обмен информацией при нынешних технологиях весьма высок, "чудеса" не правды иногда просто поражают, что хорошо видно из бреда несущегося из московии, понятно что СМИ кремля работают во славу истинных хозяев..., но что мешает говорить или писать правду о делах немецких !? Нет лицензирования в ФРГ газового и сигнального оружия, что само по себе является одним и тем же "силуминовым" копированием известных и вымышленных боевых оригиналов.Эти "стрелялки" сигнальным или газовым патроном, продаются там всем желающим с 18 лет, причем вообще без каких либо ограничений при предоставлении документа подтверждающего возврат покупателя.

    • Не совсем так.
      Травматическое оружие (т.е. стреляющее резиновыми пулями) в Германии не продается и никогда не продавалось.
      Газовое и сигнальное оружие купить может любой резидент с 18 лет без разрешения и регистрации, разрешение не надо и для содержания такого оружия дома. Однако, с 2002 года, для ношения такого оружия в боеспособном виде (заряженное и под рукой), необходимо разрешение, которое по процедуре оформления отличается от разрешения на ношение боевого оружия 2 пунктами: не надо доказывать необходимость в ношении и не надо проходить проверку теоретических и практических навыков ношения и применения. Из-за первого пункта получить в Германии полноценное разрешение на ношение обычным людям практически нереально. А вот разрешение на покупку и владение - вполне.
      Детальнее: de.wikipedia.org (на немецком)

  • Як же це сумно. що люди які очолюють державу тупіші в рази за власне населення, їм статистику на тарілочці принесли, що люди озброюються як тільки можуть щоб захистити себе. а ВОНИ давайте зробимо законодавство ще більш жорсткішим, щоб наші громадяни були ще більш легкою здобиччю для злочинців!!!!!! Як їм приходить в голову така "чудова" ідея, що суворіші закони ведуть до зменшення обігу нелегальних стволів?!!! Сука ну як?!!

  • 08.08.2016 11:24
    #
    - 1 +

    міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що збирається переглянути закон про володіння зброєю в бік ще більшого посилення. - При этом, когда увеличилось ( и то кардинально ) число нападений на граждан, этот министрик заявлений не делал. Еще один идиот видящий только то, что хочет видеть. Идиотов, как видим, хватает везде.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати