Дональд Трамп збирається значно розширити збройові права американців

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Donald TrumpDonald Trump

В інтерв'ю газеті Washington Post Дональд Трамп заявив, що дозвіл на приховане носіння зброї повинен діяти по всій країні, а не лише у штаті, в якому його видали.

«Це як із водійськими правами, які є привілеєм, а не конституційним правом. А от право на зброю – це право, а не привілей. Якщо водійські права діють по всій країні, то і збройові права також не можуть обмежуватися одним штатом», – заявив Трамп.

Трамп, який є пожиттєвим членом NRA, також заявив про те, що закони, які забороняють використання певних типів зброї і містких магазинів – це абсолютний провал.

«Законослухняні громадяни мають самі за себе вирішувати, яку зброю вони хочуть придбати. Уряд не повинен указувати добрим і чесним людям, яку зброю можна придбати, а яку – ні», – продовжив Трамп.

Варто зауважити, що погляди Трампа трохи змінилися – у своїй книзі «The America We Deserve», що вийшла в 2000 році, він писав, що підтримує заборону на штурмову зброю та період очікування перед придбанням зброї.

Але на сьогодні його думка звучить так: «Противники збройових прав лякають населення виразами на кшталт «штурмова зброя»,«зброя військового зразка», «місткі магазини» лише для того, щоб збити людей з пантелику. Але насправді, вони мають на увазі популярні напівавтоматичні гвинтівки зі звичайними магазинами, якими володіють десятки мільйонів американців».

Трамп запропонував більш дієве рішення проблеми з насильством – якісне лікування психічних розладів.

«Люди з психічними розладами, які становлять небезпеку для оточуючих, не повинні ходити по вулицях і тероризувати громадян. Усі випадки масових убивств мають одне спільне – були сигнали, на які ніхто не звертав уваги. Чому від вчинків хворих людей страждають законослухняні громадяни? Чому вони відповідають за божевільних? А через те, що політики використовують подібні трагедії у власних цілях».

Трамп також виступає за більш ретельні біографічні перевірки – на його думку, до них треба долучити дані з медичних карт, а також повні витяги з реєстру про правопорушення.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 819 , Коментарів: 5 - 18 +
1,0 1 -1 18
Коментарів (5)

  • 11.11.2016 18:17
    #
    - 18 +

    Если это соответствует действительности , то американским камрадам можно по доброму позавидовать , что у них гарант действительно является гарантом прав и свобод , а не офшорный барыга .

    • 12.11.2016 04:01
      #
      - 3 +

      Це чиста правда сам читав з різних ресурсів.

  • 11.11.2016 23:06
    #
    - 3 +

    Трамп наш кандидат

  • 12.11.2016 10:13
    #
    - 3 +

    Як не дивно більшість моїх знайомих які голосували за Трампа (а це взагаліто меншість) голосвували за Трампа тільки тому шо той обіцяв принаймі нічого не чіпати в збройовій тематиці. Тій більшості шо голосувала за Хіларі я казав хочете чоб Хіларі верняк виграла - втукмачте в голову шо зброярів нефіг чіпати.

  • 13.11.2016 04:20
    #
    - 0 +

    Ну вообще-то водительские права у них не являются легитимными по всей территории страны, т.е. ошибка в самом начале статьи - это номер раз.
    Во-вторых, около 30-ти штатов поддерживают так называемый "Utah pistol permit", т.е. получив это разрешение, можно по этим 30-ти штатам оружие носить (но не покупать) скрытно безо всяких дополнительных разрешений.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати