Глава МВС Чехії пропонує закріпити в Конституції право громадян на збройний захист

| Самооборона, За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Глава МВС Чехії пропонує закріпити в Конституції право громадян на збройний захистГлава МВС Чехії пропонує закріпити в Конституції право громадян на збройний захист

Для боротьби з терористами міністр внутрішніх справ Чехії хоче закріпити в Конституції право на володіння вогнепальною зброєю. Для внесення поправок знадобиться допомога опозиції.

З метою боротьби з терористами міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец прагне закріпити в Конституції право на володіння вогнепальною зброєю. Чеські громадяни мають отримати право зі зброєю в руках захищати «життя, здоров'я та власність», йдеться у пропозиції міністра.

На думку глави МВС Чехії, «активна та швидка оборона» могла б зменшити шанси нападників. Вогнепальна зброя в руках громадян допомогла б «забезпечити внутрішній порядок, безпеку та територіальну цілісність», зазначається у пропонованих поправках до Конституції.

Аби реалізувати ініціативу міністра, її мають підтримати не менше трьох п'ятих депутатів нижньої палати парламенту Чехії та не менше трьох п'ятих чинних сенаторів – членів верхньої палати. Для цього правлячій коаліції з Чеської соціал-демократичної партії (ЧСДП), політичного руху «АНО» та Християнсько-демократичного союзу – Чехословацькій народній партії (ХДС-ЧНП) знадобиться підтримка опозиції.

Населення Чехії – близько десяти мільйонів людей. У країні зареєстровано близько 800 тисяч одиниць вогнепальної зброї в приватних руках. Заплановані зміни до Конституції, як передбачається, не мають поширюватися на громадян інших країн-членів ЄС, які проживають у Чехії.

Пропозиція глави МВС – реакція на теракти в Ніцці та Берліні, де терористи використали вантажівки для наїзду на людей. Терориста в Ніцці застрелили поліцейські, у Берліні вантажівка зупинилася після того, як спрацювала гальмівна система.

* * *

Нагадаємо, що 3 вересня 2015 року петиція Української асоціації власників зброї "Законодавчо затвердити право громадян України на захист" набрала необхідну кількість голосів і була подана на розгляд Президентові.

1,0 1 -1 15
Коментарів (12)

  • 03.01.2017 11:07
    #
    - 9 +

    MVCR здорового человека версус МВС курильщика...

  • 03.01.2017 11:13
    #
    - 9 +

    Замечательное решение! и это при том, что в этой стране еще не было терактов и нет боевых действий, а только теоретическая возможность! и при этом о людях думают и дают им возможность защищать себя и полиция я уверен не наша с Аваковым !
    А у нас война и одни "реформы" полиции , которые не хрена не дают !!!! блин ! и не кто даже не думает дать нам право на само захист зі зброєю в руках.

  • 03.01.2017 11:37
    #
    - 9 +

    Аплодую стоячки ініціативі! Дай Бог їм здорового глузду закріпити у Конституції це положення. І нашим депутатам теж бажаю взяти цей конкретний приклад з Європи.

  • 03.01.2017 13:11
    #
    - 8 +

    Ух ты. Первый раз читаю такое. Думал, министры во всех странах одинаковые, но как видно, есть среди них здравомыслящие люди. Вообще, как по моему скромному мнению, от террористистов наиболее эффективная защита это два компонента - наличие у окружающих людей оружия, и усилия соответствующих служб. Причем надо и одно, и другое. Потому что полагаться только на полицию и спецслужбы - это абсолютно тупоголовый и самоубийственный вариант. Пример Европы - очень яркий пример того, что самые крутые и навороченные "копы" прибывают лишь тогда, когда несколько десятков человек уже убито.

  • 03.01.2017 19:03
    #
    - 5 +

    Вот оно - полиция с народом , вот как это на самом деле , вот когда можно сказать : В Е Р Ю !

  • 03.01.2017 20:16
    #
    - 2 +

    Може і наш міністр перейметься європейським досвідом?

    • 04.01.2017 00:15
      #
      - 2 +

      Цілком може, от тільки не чеським а німецьким або французським чи італійським. Тобто однієї з тих країн, що зараз намагаються просунути загальноєвропейську заборону на цивільну зброю.

    • 11.01.2017 02:00
      #
      - 1 +

      Як казала моя покійна бабуся в подібних випадках: "Чекай, чекай, поки жданики не з'їси" :-)
      Від бариг, які озброюють своїх слуг (МВС, НГ), годі чекати турботи про захист життя простого люду, якого вони, до того ж, обдирають як липку.

  • 03.01.2017 20:56
    #
    - 5 +

    В Чехии не только хорошее пиво, ЧЗ, и законы во имя людей, но и люди умные, а может потому, что умные люди и пиво хорошее и ЧЗ и ...?

  • Может стоит пригласить М.Хованца на пост министра внутренних дел Украины? А Авакова сотоварищи отправить в Чехию на перевоспитание.

  • 05.01.2017 02:51
    #
    - 3 +

    Підтримую ініціативу про закріплення права громадян на збройний захист як в нормах Конституції Чехії, так і в Конституції України.

  • 17.10.2017 15:20
    #
    - 0 +

    Браво Парламент Чехії!
    Що скаже містер Земан?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати