Пістолет Sig Sauer P320, який стріляє сам собою

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

8 серпня Sig Sauer виступили із заявою про те, що вони запропонують рішення для пістолетів P320, яке вирішить проблему з пострілом при падінні.8 серпня Sig Sauer виступили із заявою про те, що вони запропонують рішення для пістолетів P320, яке вирішить проблему з пострілом при падінні.

Останнім часом у соціальних мережах активно обговорюються проблеми з пістолетом Sig Sauer P320, який нещодавно прийняли на озброєння армії США під позначенням M17. Нібито в одного з поліцейських пістолет впав на землю і вистрілив.

Дійшло до того, що в поліцейському департаменті міста Даллас, штат Техас, заборонили використання цього пістолета як основної зброї. У відповідь на це, компанії Sig Sauer навіть довелося випустити прес-реліз із запевненнями, що пістолет P320 відповідає всім вимогам безпеки, і що на цивільному ринку не було жодного випадку пострілу пістолета після падіння.

«Усі пістолети Sig Sauer поставляються з ефективними механічними запобіжниками, які не дозволяють зброї вистрілити без натискання на спусковий гачок. Проте, як і у випадку з будь-якими іншими механізмами, вібрації, важкі або численні падіння можуть негативно впливати на механічні запобіжники і зрештою вивести їх з ладу. Подібні запобіжні заходи можна зустріти в інструкціях до всіх великих виробників зброї», – йдеться у прес-релізі.

Sig P320 на виставці SHOT Show 2017у Лас-Вегасі.Sig P320 на виставці SHOT Show 2017у Лас-Вегасі.

Запевняти всіх у безпеці своєї продукції довелося і президентові компанії Ронові Коену, який заявив, що «Sig Sauer випускає тільки найкращу продукцію, а безпека і надійність завжди були і залишаються основою бренду Sig Sauer».

Через кілька днів компанія Sig Sauer виступила з черговою заявою – проблему із пострілом при падінні пообіцяли вирішити за допомогою невеликого оновлення усіх (зокрема і вже проданих) пістолетів, а про подробиці розкажуть 14 серпня.

Попередження в інструкції до пістолета P320: «При падінні пістолет може вистрілити».Попередження в інструкції до пістолета P320: «При падінні пістолет може вистрілити».

Ця заява з'явилася після того, як стало відомо, що 4 серпня поліцейський Вінсент Шеперіс почав судитися із компанією Sig Sauer. Нібито, в січні цього року його пістолет P320 впав на землю разом із кобурою і вистрілив, а куля влучила йому в ногу. Офіцерові зробили кілька операцій, і лише недавно він поступово почав повертатися до служби. Якщо компанія Sig Sauer програє справу, то їм доведеться виплатити Шеперісу $3 млн.

You don't even need to drop the P320

Зауважимо, що програма оновлення засобів безпеки пістолета не стосується моделі M17 – тієї, яку обрали новим бойовим пістолетом для армії. Річ у тім, що в нього є неавтоматичний прапорцевий запобіжник.

Представники армії США відмовилися коментувати ситуацію до завершення судових розглядів.

Sig Sauer P320Sig Sauer P320

Компанія Glock, яка була основним конкурентом Sig Sauer у боротьбі за контракт, вже заявила, що рішення армії щодо переможця було продиктоване бажанням заощадити, адже Sig Sauer запропонувала ціну на $102 млн. меншу, ніж Glock.

Зі слів адвоката Шеперіса, справа проти Sig Sauer може завершитися і без суду, але якщо знадобитися – вони готові діяти.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 814 , Коментарів: 8 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (8)

  • 10.08.2017 17:08
    #
    - 1 +

    Ого, це "залет"! Зекономили... В глок такого б не було, там запобіжник блокує бойок.

    • 10.08.2017 19:11
      #
      - 2 +

      Глок свою конструкцію принципово не змінював вже кілька десятків років - тому в них такого і не могло статися, бо вони як той лежачий камінь під який вода не тече. А "Зіги" увесь час експериментують, випускають нові хіти, нові моделі. І це природньо, що в решті решт вони припустилися незначної помилки. Нічого - виправляться.
      Бо як відомо, не помиляється тільки той, хто нічого не робить. )))

      • 10.08.2017 19:24
        #
        - 1 +

        а навіщо її змінювати, якщо вона надійна і чудово працює?

        • 10.08.2017 20:17
          #
          - 1 +

          Для того, щоб робити ще краще.

          • 10.08.2017 20:23
            #
            - 1 +

            так вони і випускають різні моделі, но конструктив не міняють, бо він вийшов напрочуд вдалий, а навіщо вдосконалювати те, що і так досконале.

            • 10.08.2017 22:37
              #
              - 0 +

              Ви справді вірите у те, що "Глок" найдосконаліший пістолет у світі і там нема що покращити?

              • 10.08.2017 23:16
                #
                - 1 +

                ні звичайно, я вірю лише в досконалість запобіжника. Як на мене, то в глока вона дуже крута: зручна, швидка у знятті і надійна.

                • 11.08.2017 17:44
                  #
                  - 0 +

                  Тоді про що мова? Зіг вдосконалить, точніше вже вдосконалив запобіжник, а ергономіка його мені подобається більше. Чим кращий Глок, 102ма мільйонами?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати