Кілька фактів про техаського героя, який зупинив масового вбивцю

| Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

церковь в Техасецерковь в Техасе

Нещодавно ми розповідали про те, що в маленькому містечку Сазерленд Спрінгс божевільний застрелив 27 осіб у церкві під час недільної служби. Як стало відомо, вбивцю вдалося зупинити завдяки озброєному громадянинові – звичайному сантехніку, якого звуть Стефен Віллефорд.

Пропонуємо вам кілька фактів, які були взяті з інтерв'ю із техаський героєм.

EXCLUSIVE: Texas Massacre Hero, Stephen Willeford, Describes Stopping Gunman | Louder With Crowder

1. Дідусь відпочивав у себе вдома, коли вбігла донька і сказала «Тату, здається, там стріляють». Вийшов на кухню – дійсно, схоже на це. Донька сіла в машину проїхатися, а він рушив до збройового сейфа.

2. Донька швидко повернулась і сказала – «Тату, там псих розстрілює церкву». Дід схопив AR-15 c коліматором, порожній магазин і жменю патронів та босий кинувся до церкви, мимохідь споряджаючи магазин. Доньці він наказав споряджати інший магазин, щоб під ногами не плуталась.

Stephen WillefordStephen Willeford

3. Побачивши пікап вбивці, який стояв посеред вулиці з відкритими дверима, Стефен зарядив гвинтівку і сховався за машиною, що була припаркована неподалік.

4. Згодом до пікапа підійшов вбивця (ним виявився Девін Келлі), у шоломі спецпризначенців із забралом і бронежилеті, з пістолетом у руці. Стріляти стали одночасно, відстань – метрів 20. Дід завважив, що бронежилет не захищає психа з боків, і цілився туди.

5. Після обміну пострілами, вбивця заліз у машину і двічі вистрілив звідти. У відповідь Стефен почав стріляти туди, де мала бути голова водія, розбивши бокове вікно, в потім (коли той рушив з місця) вибив і заднє.

6. Дідові, мабуть, вдалося поранити противника (найпевніше в шию), Девін влучив тільки в машину, за якою стояв Стефен, і в будинок за ним.

7. Дід кинувся до автомобіля, що зупинився неподалік, і сказав водієві: «Цей псих тільки-но розстріляв церкву, треба його зупинити, давай за ним». Водій (звати його Джонні) сказав – сідай.

Johnny LangendorffJohnny Langendorff

8. Дорогою вони зв'язалися з поліцією і повідомили, куди їде злочинець. Стефен перевірив свою зброю – в магазині залишився один патрон і один в патроннику.

9. Машина Девіна стала виляти і вилетіла в кювет. Дід засів з гвинтівкою за капотом і наказав злочинцеві здаватися, а Джонні велів пригнутись і тримати зв'язок з поліцією.

10. Хвилин через 5-7 вони почули гучномовець: «Виходьте з піднятими руками». Коли поліцейський повторив, Стефен про всяк випадок поклав гвинтівку і вийшов. Але коп подивився на нього й сказав – «Та не ти!», дід зрозумів, що той поки один, тому повернувся і знову взяв машину вбивці на мушку.

11. Незабаром прибуло ще п'ять поліцейських, Стефена з Джиммі прикрили машиною, щоб вони могли безпечно відійти.

12. Девін на той час уже стік кров'ю. У його машині знайшли ще багато зброї, певно, він планував кілька нападів.

Стислий переклад: Dan Ostapenko

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1855 , Коментарів: 5 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (5)

  • 08.11.2017 07:19
    #
    - 17 +

    Жителі округи мають тепер дякувати Стефену Віллефорду за його активну громадську позицію. За те що не зачинився в будинку дзвонячи до поліції, а вийшов на вулицю і втрутився.
    Дякувати Стефену і випадковому водієві Джонні за те, що НЕ сталося завдяки ним.
    Дуже жаль беззахисних людей які опинилися віч навіч із покидьком у місці, куди зазвичай ходять без зброї.
    Можливо відібрати у ідіотів зброю і не є такою ж поганою думкою, але це, на жаль, не можливо без того, щоб заразом і роззброїти таких як Стефен і Джонні.

    • 08.11.2017 09:37
      #
      - 11 +

      В нашій країні багато таких як Стефен і Джонні. Але "дякувати" Геращенку та Со захищатися можна лише прийомами карате... Хотів яскравіше написати, але схаменувся - цензура :)

      • 08.11.2017 12:46
        #
        - -6 +

        К слову, Геращенко высказался как раз "за" по поводу ношения оружия, но с поправкой на усовершенствование разрешительной системы.
        Вот кто против -так это Авакидзе. Вот это жук будет до последнего защитать свое право на эксклюзив.

        • 08.11.2017 13:28
          #
          - 6 +

          Оце так новина! Ми про одну і ту ж людину говоримо? Такий гладкий, щокастий та писклявий. Він про всіх громадян говорив чи про наближених? Тих, хто довів вірність його хазяїну?

    • 08.11.2017 13:46
      #
      - 4 +

      В итоге данный инцидент добавится в копилку псевдоаргументов хоплофобов в поддержку запрета права легально владеть оружием и применять его для самообороны. В понимании большинства, если оружие запрещено, его нельзя купить, а значит подобных происшествий не будет. Не рассматриваются варианты, что злоумышленник может нелегального приобрести оружие либо использовать другие средств для совершения преступления (достижения цели!?). Таким образом, запрещая одно из базовых прав в вопросе безопасности, люди остаются беззащитными перед лицом потенциальной угрозы (не только от оружия). Почему то не берется в расчет тот факт, что реализовать преступные цели можно не только с помощью огнестрельного оружия (здесь уместно вспомнить старую шуточную статью с форума, где рассматривался огнетушитель в качестве оружия).


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати