Або марихуана, або право на володіння зброєю

| За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Guns Or Medical MarijuanaGuns Or Medical Marijuana

Мешканець Гонолулу, штат Гаваї, опублікував цікавий лист від місцевого поліцейського управління, в якому його позбавляють права на володіння зброєю, бо він вживає медичну марихуану.

На Гаваях, нагадаємо, вся вогнепальна зброя має бути реєстрованою, тому проігнорувати цей лист не вийде – крім самої зброї йому доведеться ще й здати дозвіл на приховане носіння та навіть патрони.

Guns Or Medical MarijuanaGuns Or Medical Marijuana

Але ця проблема стосується не лише Гаваїв – у штаті Пенсільванія, щоб придбати зброю, крім біографічної перевірки ФБР, громадяни зобов'язані проходити ще одну перевірку – згідно з вимогами штату. Ця перевірка більш поглиблена і включає медичні записи. І вже є випадки, коли громадянам, котрі вживають марихуану в медичних цілях, відмовляли в придбанні зброї.

Для того, щоб знову отримати право на володіння зброєю, потрібно отримати довідку від лікаря, в якій буде сказано, що пацієнт більше не отримує медичну марихуану.

Пояснюється це тим, що на федеральному рівні зберігання марихуани є незаконним, незважаючи, що в багатьох штатах вона частково легалізована. Це чітко зазначено у формі 4473, яку кожен громадянин повинен заповнити під час придбання зброї. Тому неправдива відповідь на це питання загрожує кримінальною відповідальністю.

Все це може привести до того, що незабаром ветерани, які приймають марихуану, яка допомагає їм впоратися з недугами, також втратять право на зброю, і, відповідно, на самооборону. Однак це не стосується алкоголю – можна пропити все своє майно, вбити печінку, але твою зброю ніхто не забере.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 442 , Коментарів: 3 - 4 +
1,0 1 -1 4
Коментарів (3)

  • 12.01.2018 14:28
    #
    - 7 +

    Замечательная заметка, указывающая на один из "перекосов" в законодательстве. В последнем предложении, к убитой печени, я бы добавил ещё и убитые мозги, с полной деградацией личности.
    Что особенно печально, так это то, что подобные "перекосы" - имеются во всех "оружейных" законодательствах, всех стран. Не стал, увы, исключением и законопроект 1135-1...

  • 12.01.2018 15:41
    #
    - 5 +

    Ну про що б я не хвилювався точно, так про Штати. Може піднятися такий хай, що швиденько це все владнають. Адже право носити а не тільки володіти зброєю у них Конституційне. Є, правда менш ліберальні у цьому відношенні штати, але переважно...

  • Любопытно, это какую такую болезнь лечит гашик??? Депрессию?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати