MAG-7: Рушниця для маневрового міського бою на близьких дистанціях

| Незвичайна та спеціальна зброя, Рушниці | Автор: Web admin
По-русски

Techno Arms MAG-7Techno Arms MAG-7

Гладкоствольна рушниця MAG-7 була розроблена південно-африканською компанією Techno Arms Pty спеціально для умов близького бою, особливо для виконання операцій в обмеженому просторі.

Звичайні бойові дробовики мають необхідну вогневу потужність і зупинну дію для ближнього бою, проте здебільшого така зброя занадто довга або має занадто малу місткість магазину.

Тому дизайнери з ПАР зосередилися при створенні своєї рушниці не на традиційний помповик, а на доволі компактний пістолет-кулемет на кшталт ізраїльського UZI.

Techno Arms MAG-7Techno Arms MAG-7

Рушниця отримала штамповану зі сталі ствольну коробку та знімний коробчастий магазин у рукоятці. Щоб забезпечити прийнятні габарити магазина і рукоятки, довелося відмовитися від звичайних патронів 12-го калібру на користь патронів з укороченою до 60 мм гільзою.

З огляду на малу довжину ствола і тактичне завдання, такі патрони забезпечують необхідну бойову ефективність на малих та найменших дистанціях, а на великих відстанях вже можна застосовувати і більш традиційні рушниці. Таким чином, тактичне завдання MAG-7 – маневровий міський бій на близьких дистанціях.

Techno Arms MAG-7Techno Arms MAG-7

Конструктивно MAG-7 доволі простий. Короткий ствол кріпиться до ствольної коробки втулкою на різьбі. Замикається ствол масивним затвором із хисткий бойовий шрубак у верхній частині, яка зачіпляється за виріз у кришці ствольної коробки.

Заряджання відбувається за допомогою поздовжньо-ковзної цівки через пласку тягу, що розміщена внизу ствольної коробки і поєднує цівку із затвором. УСМ курковий, має ручний запобіжник у вигляді важеля на лівій стороні ствольної коробки.

Techno Arms MAG-7Techno Arms MAG-7

Цівка має кнопковий фіксатор, що унеможливлює її рух, і, відповідно, небажане відмикання затвора при переміщеннях зі зброєю в руках. Живиться рушниця з однорядних знімних коробчастих магазинів на 5 патронів, окрім того, патрони з гільзою 70 мм можна вставляти по одному відразу у патронник через вікно для екстракції гільз на лівій стінці ствольної коробки.

У базовій конфігурації MAG-7 розрахований на стрільбу з рук навскидь і не має приклада, проте за бажанням замовника можна встановити складаний металевий плечовий упор.

Techno Arms MAG-7Techno Arms MAG-7

Через замалі габарити і короткий ствол, MAG-7 законодавчо заборонена до цивільного обігу в багатьох країнах. Спеціально для цивільного ринку випускається варіант рушниці MAG-7М1 із подовженим до 500 мм стволом і закріпленим дерев'яним прикладом.

Але така зброя вже сприймається лише як курйоз, бо втрачає майже всі свої переваги (малі розміри, маневреність) і зберігає недоліки (велика маса і мала потужність патрона, не дуже зручна рукоятка).

Techno Arms MAG-7: Shooting, History, & Disassembly

Тактико-технічні характеристики MAG-7

  • Тип механізму: ручне перезаряджання ковзною цівкою (помповий)
  • Патрон: 12-го калібру із 60 мм гільзою
  • Довжина: 550 мм
  • Довжина ствола: 320 мм
  • Вага: 4 кг
  • Місткість магазина: 5 патронів
1,0 1 -1 2
Коментарів (5)

  • 17.02.2018 16:56
    #
    - 3 +

    Ваааа..
    Хочу такой ,дайте ссылку..)

  • 18.02.2018 10:48
    #
    - 1 +

    старый добрый обрез никто не отмнял.
    интересно .. а никто не пробовал сделать обрез из помпы. Ну отпилить все лишнее и оставить его с укороченным стволом и ручкой - думаю это может быть компактно, если не оторвет руки при отдаче.

  • 18.02.2018 18:36
    #
    - 1 +

    Модель выпускается с 96-го года. Пытался "нарыть" оф.сайт компании, чтобы ознакомиться с ихним ассортиментом, и списком дистрибьюторов - бестолку! (Или ушли в подполье, или, в ЮАР, еще не протянули интернет...).


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати