Тюнінг АК за чотири хвилини – як швидко і дешево поліпшити автомат

| Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

Тюнінг АК за чотири хвилини – як швидко і дешево поліпшити автоматТюнінг АК за чотири хвилини – як швидко і дешево поліпшити автомат

Хоч автомати Калашникова – це одні з найпоширеніших у світі моделей зброї, багатьом з них потрібні доопрацювання. А деякі поліпшення можна зробити самостійно, зі скромними вкладеннями.

УВАГА! Завжди дотримуйтесь правил безпечного поводження з вогнепальною зброєю. Перш ніж слідувати наведеним нижче рекомендаціям переконайтеся, що ваша зброя розряджена і безпечна.

Тюнінг АК за чотири хвилини

Наша мета – поліпшити основні елементи зброї, які необхідні сучасному стрільцю, і витратити для цього мінімум часу і коштів.

Для експерименту автор використовував румунський АК, який фактично не відрізняється від оригіналу. Кожен з елементів, що використані для поліпшення зброї, надійний і простий у виготовленні. У результаті можна зробити всі запропоновані модернізації менш ніж за $20.

AK Fixes     AK Fixes

Що важливо – жодне з цих поліпшень не потребує кардинальної зміни основних частин або деталей, які не можна було б легко придбати чи замінити, якщо щось не вийде. Майже всі поліпшення можна виконати підручним інструментом.

Прицільні пристосування

Одна з проблем стандартних прицільних пристосувань автомата Калашникова – завузький проріз цілика. Вирівнювати мушку у вузькому прорізі добре для спокійної стрільби, але при близьких вогневих контактах, де швидкість – ключовий фактор, це може стати загрозою.

AK Fixes     AK Fixes

Автомати Калашникова, які вироблені в деяких країнах, можуть мати ширші задні прорізи. Розширений проріз цілика допоможе швидше виявляти цілі, разом з тим не сильно впливаючи на точність – ми ж говоримо про АК.

Розширюючи проріз цілика, можна зробити його трикутної форми. Для цього використовуйте трикутний надфіль. Потім «закоптіть» проріз або використайте аерозольну фарбу. Різниця між прорізом – 0,135 і 0,145 дюйма.

Цівка

Звісно, що при стрільбі цівка нагрівається. Деякі цівки автомата Калашникова оснащені тепловідбивним екраном, але не всі. Навіть якщо ви носите рукавички, це все одно може стати проблемою.

AK Fixes     AK Fixes

Одне з можливих рішень – зробити власний простий теплозахисний екран. А для цього вам знадобиться лише банка з-під дешевого пива. До речі, це насправді важливо, тому що деякі з фірмових банок мають полімерне покриття.

AK Fixes     AK Fixes

Випийте пиво. Виріжте секцію під розмір цівки і вставте її всередину цівки. Деякі стрільці використовують епоксидну смолу, щоб зафіксувати теплоекран на місці, але це необов’язково.

Ручка на цівці

AK Fixes     AK Fixes

Якщо у вас румунська цівка із ручкою типу «член віслюка», і вам набридло битися об нього при зміні магазина, зробіть «обрізання» ножівкою.

Планка Пікатінні

Сьогодні є безліч можливостей оснастити АК планками. Але розглянемо найпростіший варіант. Для цього вам знадобиться планка Пікатінні, чотири великих шайби, два довгих гвинта і дві гайки.

AK Fixes     AK Fixes

Зберіть планку з двома шайбами і гайкою на кожному гвинті. Зніміть газову камеру із накладкою, встановіть планку на цівку між двома гайками і поставте на місце газову камеру.

AK Fixes     AK Fixes

Затягніть гайку. Можливо, доведеться трохи розширити виїмки на цівці.

AK Fixes     AK Fixes

Антабки

Антабки автомата Калашникова ускладнюють установлення ременя, відмінного від штатного. Передня антабка маленька, а задня розташована вкрай незручно.

Передня антабка

Для модернізації передньої антабки знадобиться 20 см сталевого 3-міліметрового тросика з покриттям та затискач.

AK Fixes     AK Fixes

AK Fixes     AK Fixes

AK Fixes     AK Fixes

Згорніть тросик петлею і зачистіть кінці від покриття. З’єднайте їх затискачем. За бажанням затискач можна закрити муфтою. Пропустіть петлю через антабку. Затискач на тросі стане ідеальним місцем для кріплення ременя.

AK Fixes     AK Fixes

Задня антабка

Є два способи поліпшення задньої антабки.

Ви можете зробити петлю з паракорда навколо верхнього гвинта затильника приклада.

AK Fixes     AK Fixes

AK Fixes     AK Fixes

AK Fixes     AK Fixes

Або просто перемістіть задню антабку АК знизу нагору.

AK Fixes     AK Fixes

Якщо ви обрали другий варіант, переконайтеся, що не перекрили отвір для пенала АК.

Перемикач вогню / запобіжник

Є кілька корисних модифікацій для більш безпечного використання автомата Калашникова.

У багатьох екземплярів цієї зброї, особливо від американських виробників, є режим автоматичного вогню. Ні, це не зробить вас швидким стрільцем, і дійсно може бути небезпечним.

AK Fixes     AK Fixes

У положенні «Авто» частина перемикача натискає на шептало і розмикає його з курком, а іноді це трапляється при перемиканні на запобіжник. Все просто. Треба лише обрізати виступ перемикача, щоб він відповідав необхідному рівню безпеки.

AK Fixes     AK Fixes

Також його стане простіше виймати.

Затворна затримка

Окрім деяких дуже специфічних моделей, АК здебільшого не має затворну затримку. Використовуючи дремель, виточіть паз у перемикачі вогню.

AK Fixes     AK Fixes

Тепер ви зможете зафіксувати затвор і поставити зброю на запобіжник, що особливо зручно на стрільбищах, де потрібно переносити зброю із відкритим затвором.

AK Fixes     AK Fixes

Маніпулювати перемикачем вогню АК може бути зручно лише людям із довгими пальцями піаністів. А для тих, у кого пальці людського розміру, це може стати серйозною проблемою.

Автор додав на запобіжник АК невеликий важіль, щоб полегшити роботу вказівного пальця. А також прикріпив його точковим зварюванням, але це можна зробити і заклепками, і звичайним зварюванням. Наостанок зашліфуйте і зафарбуйте важіль.

Пістолетна рукоятка АК

Декому не подобається пістолетна рукоятка АК, і вони хочуть рукоятку від АR-15. Ви можете купити адаптер, найпевніше, він не знадобиться. Візьміть рукоятку і, використовуючи дремель, треба налагодити верхню частину під АК.

AK Fixes     AK Fixes

Просвердліть новий отвір і вставте короткий гвинт М6. Рукоятки типу А2 – ідеальні «донори» для цього. Всередині виглядатиме не гарно, але цього все одно ніхто не побачить.

AK Fixes     AK Fixes

Шліфуємо-поліруємо

Не використовуйте наждачний папір. Просто трохи відполіруйте напрямні затвора і опорні поверхні, щоб прибрати нерівності.

AK Fixes     AK Fixes

Ви будете задоволені результатами.

Переклад з англійської: Юрій Ігнатов

1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 22.04.2018 20:19
    #
    - 2 +

    Тут должна быть фотография двух парней из "Очумелых Ручек"

    А вообще советы весьма реднековские. Что же касается подрезанного упора предохранителя - для наших широт не рекомендуется, потому как стражи правобеспорядка не оценят.

  • 22.04.2018 22:45
    #
    - 0 +

    у меня на СКС прорезь целика действительно очень узкая.
    как вы думаете - ее стоит расширить предлагаемым методом ?

    • Имхо, предложенный вариант доработки целика очень удачный именно своей треугольной формой выреза. В родном варианте Вам приходится сравнивать просветы слева и справа от мушки, добиваясь их равнозначности. В случае же с треугольником задача несколько упрощается.

    • 24.04.2018 08:36
      #
      - 0 +

      Автор как раз написал точно - смотря для каких целей использовать. Если вы неспешно в тире стреляете - оставьте как есть, если если на охоту или самооборону отрабатывает с ним( или другое любое действие требующее быстрого прицеливания) - можно и расширить

  • 24.04.2018 12:31
    #
    - 0 +

    В принципе годно.
    С АК выдавить что то грандиозное очень сложно, цепляй не цепляй обвес.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати