В Ізраїлі змінені критерії видачі ліцензії на вогнепальну зброю

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Магазин зброїМагазин зброї

Міністр Гілад Ердан затвердив нові правила, які дозволять отримати ліцензію сотням тисяч ізраїльтян.

Сотні тисяч ізраїльтян, які відслужили в бойових піхотних частинах (рівень підготовки "стрілець 07" і вище) отримають право на носіння зброї. Про це оголосив у понеділок, 20 серпня, міністр внутрішньої безпеки Гілад Ердан.

Згідно з новими критеріями, затвердженими міністром, близько 600.000 чоловік тепер зможуть подати прохання на отримання ліцензії. До теперішнього часу ті, хто служив в піхоті, не мали права на носіння зброї, за винятком випадків, коли людина проживала за зеленою межею або працювала в сфері безпеки.

Без змін залишилися вимоги подати довідку з поліції і медичне свідоцтво.

"Багатьом громадянам вдалося врятувати життя в терактах, - нагадав глава МВБ. - У період терору одинаків, чим більше людей будуть мати при собі зброю, тим вище шанси запобігання нападам і скорочення кількості постраждалих".

Основні зміни критеріїв на отримання вогнепальної зброї

  • Право на зброю отримають люди, які пройшли армійську або поліцейську службу, підготовка яких відповідає рівню "стрілець 07". Крім того, в цю категорію потрапляють сержанти і офіцери (починаючи зі звання лейтенант), які вже не призиваються на збори резервістів.
  • Волонтери у відповідних підрозділах поліції (згідно з інструкціями поліції), співробітники або волонтери МАДА, ЗАКА, Іхуд ха-ацала.
  • Ті, хто має ліцензію на зброю протягом останніх 10 років і більше отримають право на носіння зброї і далі - без необхідності доводити відповідність критеріям.
1,0 1 -1 4
Коментарів (4)

  • 22.08.2018 20:01
    #
    - 1 +

    "Многим гражданам удалось спасти жизни в терактах" - это в Израиле. В Украине все по другому - следователи катастрофически недогружены. Чем больше погибших в результате невозможности защитить себя - тем лучше. Во-первых загружаются следователи, а во-вторых улучшается "статистика" и есть основания для увеличения бюджета. ПиЖити по-новому у всій красі.

  • 23.08.2018 16:09
    #
    - 0 +

    Наконец то здравый смысл в Израиле, начал побеждать дебильные - "добрые" разоруженченские подходы, в решении проблем личной и общественной безопасности, радикализма и терроризма!....

  • Поменять местами Эрдана и Авакяна!!!

    • 25.08.2018 12:06
      #
      - 0 +

      За что ж, интересно, Вы ТАК ненавидите евреев?! :) :) :) Тем более, что все формы антисемитизма, и прочей ксенофобии - запрещены, всеми возможными международными конвенциями и законами!....


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати