Український автомат Вулкан-М (Малюк) на виставці IDEX 2019

| За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

Малюк з коліматорним прицілом та вертикальним руків'ям. Зверніть увагу на перевідник вогню позаду горловини приймача магазину.Малюк з коліматорним прицілом та вертикальним руків'ям. Зверніть увагу на перевідник вогню позаду горловини приймача магазину.

Відомий американський ресурс TFB вже давно слідкує за українським варіантом АК компоновки булпап Вулкан-М, більш відомим як Малюк.

На цей раз автори побували біля стенду компанії InterProInvest на виставці IDEX 2019, що 17-21 лютого 2019 р. проходила в Абу-Дабі.

Автори зазначають, що Малюк натякає на амбідекстральність, проте стріляні гільзи викидаються лише на праву сторону. Ручка перезаряджання встановлена зліва, проте схоже на те, що її можна переставити на протилежну сторону.

Запобіжник та амбідекстральний перевідник вогню – розділені. Це дозволяє швидко керувати зброєю, і водночас, не занадто ускладнювати конструкцію.

Кнопка скидання магазину має форму спускового гачка і розташована позаду справжнього спускового гачка.

Ергономіка горловини приймача магазину – відмінна, і дозволяє швидко, не відводячи очей з цілі, змінити магазин, який до того ж, випадає з горловини під власною вагою, після натиснення відповідної кнопки. Пістолетне руків'я – порожнисте, і пропускає потік повітря, охолоджуючи зброю.

З такого кута можна розгледіти ліхтар, встановлений збоку.

Автомат Вулкан-М (Малюк)Автомат Вулкан-М (Малюк)

Малюк зі встановленим глушником.

Автомат Вулкан-М (Малюк)Автомат Вулкан-М (Малюк)

Кнопка над спусковим гачком – запобіжник. Позаду спускового гачка – кнопка скидання магазину.

Автомат Вулкан-М (Малюк)Автомат Вулкан-М (Малюк)

Найкраща точність, найкраща надійність, найкраща ергономіка – це якщо вірити «скромній» брошурі про Малюка. Перевідник вогню виглядає як стандартний важіль від АК.

Автомат Вулкан-М (Малюк)Автомат Вулкан-М (Малюк)

На цьому фото перевідника вогню з лівої сторони прикладу вже немає.

Автомат Вулкан-М (Малюк)Автомат Вулкан-М (Малюк)

«За один і той же відрізок часу недосвідчений стрілець зможе поцілити у двічі більшу кількість цілей, а досвідчений – у 3-5 рази більше у порівнянні з автоматом традиційної компоновки. З автоматом Малюк стрільба з двох рук одночасно більше не є привілегією лише героїв бойовиків – досвідчений солдат може легко справитись з Малюком однією рукою» - йдеться у брошурі компанії InterProInvest.

1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 07.03.2019 14:45
    #
    - 1 +

    А, сделали бы они его ещё и под 6,5Грендель, то, увеличили бы дистанцию эффективного огня, вплоть - до 1000 м.!...

  • 07.03.2019 17:16
    #
    - 5 +

    На Райберте видел тему о продаже от производителя, ценник конский, если склероз не изменяет огражданенный вариант под 3 тыс. долларов... Заодно и небольшое обсуждение там же было )

  • 08.03.2019 07:40
    #
    - 5 +

    Born to be the best - серйозна заявка :) :) :). За фінальну фразу "вірте нам, автомат МАЛЮК це найточніша, найнадійніша і найзручніша зброя, яку вам доводилося використовувати" - вже можна пред'являти в цивілізованій країні, якщо сказано без доказів. Навіть Кольт свої М4 так не рекламує. Або краш-тест в студію, по типу такого: www.youtube.com, чи, хоча би, такого: www.youtube.com, або неєфіг рекламщикам нести ахінею. Скромнішим треба бути Оборонпорну і люди до вас потягнуться. Тим паче, з такою космічною ціною.

  • 08.03.2019 07:50
    #
    - 5 +

    Всі, хто стріляв із, чи, хоч би тримав у руках АУГ-77, до такого гуано, як Малюки не доторкнуться. Якого біса ефективна дальність у Малюка 500м проти 300 у АУГа???

    • 11.03.2019 11:35
      #
      - 2 +

      Вот-вот, тем более, что на сайте Штайра-Манлихера - указана дистанция - 650 метров (с 508 мм стволом)!...
      Совершенно согласен с Вами, что смерть от скромности, создателям "малюка" - не грозит!...:):):)
      Хоть он ("малюк") и не "вундерваффе", но, и к "гуано", всё-же, я бы его - не причислял (Как, в прочем, любое, работоспособное оружие, кроме - вопиющих случаев, относящихся к разделу - "сон разума")... Мне кажется, что его, было бы справедливей - отнести к "середнячкам" (но, с неоправданно высоким ценником!)...
      Хотя, если бы мне предоставилась возможность (и деньги) - выбирать из .223-х булпапов (АУГ, Тавор, Малюк, Кел-Тек), какой-то один, то я, скорее всего, метался бы - между Кел-Тек-ом и АУГ-ом!... (Что-ж они, сволочи - упорно игнорят 6,5 Грендель?!)...

      • 26.03.2019 01:07
        #
        - 1 +

        Із булпапів, думаю, найкращий AUG, незважаючи на пластмасовий УСМ. Кел-Тек крутив у руках, здалося, що не дотягує до стандартів міцності. Тавор, за певних умов, можна роздавити, наступивши, випадки були :). А "Малюк" я, все-таки, причисляю до гуано. Рішення з клавішею магазину позаду спускового гачка - сон розуму, а не "рацуха". Мав змогу ознайомитися з цим "творінням" ще у варіанті "Вепр". Таку "модернізацію" не наші придумали, а болгарський "Арсенал", але відкинув цю ідею через бесперспективність. А наші підхопили, на жаль. Моя думка, буллпап - це така зброя, яку треба робити "з чистого листка", а не перекроювати існуючу. Інакше, як показала практика, неминуча втрата надійності і точності. З "перероблених", із тих, що тримав у руказ, як не дивно, найбільш вдалим є варіант на базі СКС - ось такій: www.google.com, www.google.com.
        Думаю, в Кел-Теку подивилися на нього і зробили свій варіант, навіть перекос затвору здерли звідти :).


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати