Співробітники СБУ викрали підприємця в Києві, катували його і змусили віддати криптовалюту

| Кримінал, Силові структури | Автор: Web admin

Співробітники СБУ викрали підприємцяСпівробітники СБУ викрали підприємця

Керівники кібердепартаменту СБУ викрали та вивезли в ліс підприємця, катували та змусили віддати 7 біткоїнів.

Проєкт Police Control Ukraine пише, що правоохоронцям оголосили підозри за фактом крадіжки криптовалюти, грабежу, поєднаного з насильством, викрадення людини та перевищення службових повноважень. Наразі вони відсторонені від посад.

1 жовтня 2020 року прямо в центрі Києва на вулиці Михайлівській співробітники СБУ підбігли до підприємця та заштовхали його до салону автомобіля “Volkswagen Т5”.

СБУшники забрали в нього ключі від квартири та IPhone. Після цього двоє СБУшників направилися до квартири, а інші продовжували утримувати чоловіка в авто. За допомогою погроз спецслужбовці отримали паролі від телефону.

У квартирі співробітники найкращої у світі спецслужби забрали два ноутбуки та планшет.

Після цього підприємця привезли до лісу поблизу Паркової дороги у місті Києві. Протягом 1,5 години його били тупими твердими предметами.

Згодом один із СБУшників почав вимагати 200 тисяч доларів. Підприємець відмовив, тому його відвезли до Шевченківського управління поліції в Києві. Там його утримували без фіксації факту арешту чи затримання.

Згодом у бізнесмена попросили 80 тисяч доларів. Він погодився та зателефонував дружині. Вона з електронного гаманця перерахувала на вказані СБУшниками реквізити 7 біткоїнів (BTC), які станом на день та час транзакції коштували 80 000 доларів.

Після цього старший оперуповноважений з Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України Волков B.C. склав рапорт про затримання чоловіка на Майдані Незалежності в Києві як особи, що перебуває у розшуку та потребує екстрадиції до Росії.

Згодом чоловіка передали до Шевченківського управління поліції. Як він опинився на волі - поки незрозуміло.

Ось така красномовна історія про правоохоронців, які і зараз зустрічаються в дуже реформованій поліції та Службі безпеки України.

1,0 1 -1 6
Коментарів (10)

  • 13.09.2021 12:52
    #
    - 4 +

    Вот уж действительно "Стая Беспредельных Уродов"!....
    В любой нормальной стране, при таких-то тяжких обвинениях, все подозреваемые - уже сидели бы по разным камерам!...
    А эти, оставшись на воле, задействуют все средства и связи, дабы развалить "дело"(круговую поруку - никто не отменял!)!.....

  • 13.09.2021 15:12
    #
    - 3 +

    Ну такое себе..
    Нонешним журналядям верьі нет, во первьіх тупьіе безпредельно, а во вторьіх еще более жадньіе чем тупьіе.
    Потому х.з. что там вообще произошло..

    • 13.09.2021 16:09
      #
      - 0 +

      Ну тогда "дело чести" подать на этих журналистов в суд за клевету и т.д

    • 13.09.2021 17:42
      #
      - 0 +

      Уважаемый Evgen Zt.

      Убедительная просьба в течение суток исправить имя и фамилию на настоящие, как этого требуют Правила: zbroya.info

  • 13.09.2021 20:33
    #
    - 7 +

    В Україні чи не кожен гучний злочин скоюється діючими або колишніми працівниками т.з. "правоохоронних органів". Я вже не кажу про те що переважна більшість т.з. "правоохоронців" навіть свої службові обов'язки не здатні виконувати не порушуючи при цьому норм чинного законодавства. Тож не дивно що т.з. "правоохоронці" заперечують права громадян на самозахист та володіння короткоствольною вогнепальною зброєю.

  • 13.09.2021 20:58
    #
    - 3 +

    Но есть и другая версия событий..
    www.facebook.com
    .
    "Пам'ятаєте про таємні тюрми СБУ? Так, саме ті, що викрили правдоборці з хробацького і де наче утримували нещасних терористів та посібників терористів.
    Сідайте зручніше розкажу про нову версію "таємних тюрем".
    Отож, продажні СБУшники викрали в центрі Києва бізнесмена, вимагали сім біткоїнів, били і катували, зрештою старший оперуповноважений Волков В.С. запроторив бідного підприємця за ґрати. Здавалось би все стандартно і цілком як у клятій, продажній СБУ...
    Старший уповноважений Волков В.С. - мій старий друг. Після 2014-2015 у добробатах (Маріуполь, Піски) він пішов служити в СБУ. Жодних претензій по службі до нього не було аж до "викрадення підприємця".
    Справа у тому, що "підприємець" - громадянин рф, який там перебуває у розшуку за вбивство. Нелегально перетнув кордон з Україною. Тут зайнявся "підприємницькою діяльністю" - обнал, крипта, що готівка, що недавно легалізована в Україні крипта їхала за порєбрік, їхала в ЛДНР, поверталася, знову їхала, кружляла туди-сюди і знову осідала в ЛДНР. Якщо сухою юридичною мовою, то це не підприємництво, а фінансування тероризму.
    Зрештою група СБУшників його і "викрала", а "підприємець" поїхав у СІЗО з перспективою поповнити обмінний фонд.
    Та за якийсь час у бідного підприємця знайшлися гроші і бажання не поїхати за порєбрік. А звичайна операція з перерізання каналу фінансування тероризму стала "викраденням людини, катуванням, вимаганням" і ще багатьма статтями ККУ.
    Тепер Влад за виконання службових обов'язків під домашнім арештом, а по фб гуляють нові "таємні тюрми СБУ".
    Словом, тримайся, братан. Жаль, що діяльність на захист національної безпеки зараз підпадає під статті КК, різним "борцям і активістам" дай тільки кинути гівна, а оці всі критичні мислення, фактчекінги та журналістські стандарти у тих, хто так любить про них триндіти по своїх бложиках, швидкенько забуваються щойно з'явиться перспектива хайпонути."

    • 13.09.2021 22:06
      #
      - 2 +

      цілком імовірно. але ця служба настільки поргузла в бруді, що люди значно швидше повірять в катів і рекетирів, ніж в доброчесних захисників нац безпеки.

      • 14.09.2021 08:41
        #
        - 2 +

        Именно так!...Я, например, имел возможность пообщаться с младшим из братьев Иванченко...Если Вы помните, то это - главные обвиняемые в "покушении" на Витренко...
        Описание того, как современные опричники "шили" это "дело" - практически ничем не отличается от описания деятельности "дознавателей" из "гестапо", НКВД, инквизиции и т.д.!...
        Кроме того, даже на этом сайте, имеется масса публикаций о "наездах" "службистов" на коллекционеров оружия и фактического грабежа оных!...
        Да и при взгляде на "фазенды" и автопарки большинства этих "защитников", становится ясно, что на "зарплату", даже малой толики всей этой роскоши - не купишь!...

    • 14.09.2021 08:50
      #
      - 2 +

      К сожалению, и такое возможно!...Ибо журналистов, для которых такие понятия, как журналистские стандарты и этика - не пустой звук, увы, почти не осталось!...

    • 18.09.2021 11:15
      #
      - 2 +

      Не виключена і така вірогідність подій. Але коли я особисто бачу поліцейського чи знаймого мені працівника СБУ, прокуратури і інших "правопорушних" органів мені хочеться перейти на іншу сторону вулиці. Чого б це?:)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати