У «Дії» буде відображатися дозвіл та інформація про зброю

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

В МВС сказали, що у «Дії» буде відображатися дозвіл та інформація про зброю. Про це в інтерв’ю заявив заступник міністра внутрішніх справ Ігор  Бондаренко.

Відповідаючи на питання, чи планується відображення дозволу на зброю, наприклад, у «Дії», Бондаренко сказав, що обов’язково в електронному форматі буде і дозвіл, і інформація про володіння певною одиницею зброї.

За його словами, МВС спільно з Мінцифри передбачили таку можливість, і наразі тривають технічні роботи щодо реалізації цього завдання.

Чиновник уточнив, що, по-перше, це зручно, а по-друге - це відкриє нові можливості, зокрема, і контролюючим органам чи уповноваженим особам.

«Наприклад, коли мисливець приїжджає у ліс, у нього перевіряють документи. Організатору полювання чи уповноваженій особі в лісі у темну пору доби складно пересвідчитися в тому, що це не підроблений документ. А коли документ буде відображений в Дії з QR-кодом, він там миттєво перевірятиметься», - зазначив

Окремо, говорячи про захищеність Єдиного реєстру зброї та інформації у ньому, посадовець уточнив, що наразі функціонує Єдина інформаційна система МВС, яка складається з функціональних підсистем та забезпечує їхнє логічне поєднання, обробку та захист інформації, внутрішню та зовнішню інформаційну взаємодію.

За його даними, уся ця «парасолька» вже має сертифікат КСЗІ (комплексної системи захисту інформації), і так само кожна окрема підсистема, якою є Єдиний реєстр зброї, отримує атестат відповідності.

«Тобто раніше уже був створений певний периметр протидії загрозам і будь-яким незаконним діям, окрім дій легальних користувачів, які ідентифіковано (використовуючи засоби довірчої інфраструктури) отримують доступ до системи. Безумовно, у Реєстрі всі дії користувача фіксуються - який запис створював, яку інформацію переглядав, надавав чи отримував», - зазначив Бондаренко.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

0,5 1 -1 4
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати