У Канаді набула чинності заборона на продаж короткоствольної зброї

| За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Відсьогодні у Канаді з незначними винятками повністю припиняється комерційний обіг короткоствольної вогнепальної зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBC News.

“Обіцяна федеральним урядом тимчасова заборона на продаж, купівлю та передачу короткоствольної зброї набуває чинності у п’ятницю в рамках плану Оттави обмежити доступ до вогнепальної зброї для припинення зростання рівня злочинності”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що продавати або передавати короткоствольну зброю відтепер можна лише “фізичним та юридичним особам, на яких поширюється виняток із правил”. До їх переліку входять музеї, кінопромисловість, правоохоронні органи, охоронні компанії та ряд інших галузей.

Заборона має тимчасовий характер, оскільки запроваджена урядовою постановою, а не законом. До парламенту Канади уже внесено законопроєкт, що зробить цю заборону постійною, але поки незрозуміло, коли його буде ухвалено.

Як повідомлялося, про намір суттєво посилити контроль за обігом вогнепальної зброї у Канаді прем'єр-міністр Джастін Трюдо оголосив після стрілянини в школі містечка Увалді в Техасі наприкінці травня, тоді загинули 19 людей.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (2)

  • 25.10.2022 07:26
    #
    - 1 +

    Идиоты, блин!...
    И вот теперь, непременно - начнётся наглая подтасовка статистики, касающейся криминогенной обстановки, типа доказывающей "эффективность" запрета!...

  • 31.10.2022 11:37
    #
    - 1 +

    У Трюдо проблемы с адекватностью? В школе стрелок открыл огонь из законно полученного оружия? Опять запретили законопослушным гражданам. Бандиты позволения власти почему то не спрашивают.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати