Прокурор Чикаго вивозить родину з міста через засилля злочинності

| За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Останні роки для мешканців Чикаго видались складними. Колишній мер Лорі Лайтфут відмовлялась від боротьби зі злочинністю і як наслідок, програла вибори. А окружний прокурор відмовлявся притягувати до відповідальності злочинців навіть тоді, коли їх злочини потрапляли на відеокамеру. Як результат – місто захлинається від насилля.

Все настільки погано, що прокурор, який йде у відставку, написав гнівного листа, в якому повідомив, що покидає місто: «Цей штат і округ стали на шлях катастрофи» - написав прокурор з 20-річним досвідом Джейсон Подже.

За роки своєї служби колишній прокурор надивився багато чого, але події останніх років – це вихід за всі рамки.

Як відомо, на піку пандемії мер Лайтфут запровадила тотальний локдаун, через що злочинів випустили з вʼязниць, навіть тих, хто вчиняв вбивства. Прокурори, зі свого боку, оголосили, що не висуватимуть обвинувачення проти порушників закону. Мер Лайтфут уникала відповідальності і звинувачувала у всьому начальника поліції міста, або ж просто сперечалась зі своїми підопічними, які вимагали дій.

Дійшло до того, що прокурор Кім Фокс відмовилась висувати обвинувачення проти злочинців, які влаштували перестрілку з машин та будинку, коли поруч перебували поліціянти. Пʼятьох заарештували, є чіткі докази, які потрапили на камеру, але прокурор нічого не зробила. Через незгоду з діями прокурора Фокс, подав у відставку заступник прокурора Джим Мерфі.

«Найгірше – це те, що агентство, на яке я працюю, підтримало буквально кожну зміну політики, яка тягнула за собою передбачуваний результат – збільшення рівня злочинності і жертви серед людей. Багато років тому моя родина знайшла тихий і затишний дім у передмісті. А зараз мій пʼятирічний син чує постріли у парку поруч, а за нашим домом працює наркоторговець. Я не буду ростити свого сина тут. Мені пощастило мати можливості для того, що втекти звідси… мій власний роботодавець перетворив мій дім на місце, яким я більше не можу пишатися, і в якому мій син не перебуває у безпеці» - написав прокурор Подже.

Що далі? У Чикаго зʼявився новий мер – Брендон Джонсон, який заявив, що буде «розумно і жорстко» боротися зі злочинністю. Але все це виглядає пустими обіцянками. Він планує направити кошти не поліції, а на відкриття нових робочих місць для молоді. А раніше він заявляв, що урізання фінансування поліції – це «необхідність».

Незабаром Джонсон назве імʼя нового начальника поліції міста. А тим часом, прокурор Кім Фокс зрозуміла, що на третій термін їй не переобратись, тому зняла свою кандидатуру.

Відставки Подже та Мерфі можуть стати передвісниками змін, тому будемо сподіватись, що в Чикаго ситуація почне змінюватись.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11231,1 Переглядів: 173 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати