Таємничий Glock 42

| Технології, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

 Glock 42?   Glock 42?

Ох вже цей Glock 42. Інтернет-спільнота тижнями й місяцями плодила чутки про те, яким буде цей новий пістолет від Glock.

Зрештою, виявилося, що нам, вочевидь, намагаються підкинути ще одну іграшку калібру .380.

Звичайно, майже всі сподівалися на 9-мм пістолет з УСМ одинарної дії. Для багатьох такий пістолет став би ідеальною зброєю для прихованого носіння.

Якщо раніше ви вже стріляли з повнорозмірного Glock, то ви упізнаєте той самий ударно-спусковий механізм тільки у меншому корпусі.

Як видно на зображенні вище (яке надіслав читач) з каталогу компанії Glock або рекламного проспекту (автентичність зображення підтвердилася багатьма збройовими дистриб'юторами) на малюнку представлений пістолет Glock з УСМ одинарної дії під набій .380 ACP.

Нова зброя доповнить існуючі моделі Glock калібру .380 з УСМ подвійної дії, які компанія продає в інших країнах (моделі Glock 25 та 28).

Згідно з наведеними тактико-технічними характеристиками, Glock 42 буде завширшки 2,12 см, і стане найменшим пістолетом серед інших моделей Glock. Це лише трохи ширше за Ruger LCP (2,08 см) та Kel Tec P3AT (1,96 см), які можуть стати його найближчими конкурентами. Боєкомплект всіх трьох пістолетів становить 6 +1 набій.

Хоч ринок зброї калібру .380 залишається популярним у прихильників найменших і легких пістолетів, однак безсумнівним трендом серед пістолетів для прихованого носіння залишається 9-мм пістолети з УСМ одинарної дії. І модель Shield від Smith&Wesson і Springfield XDS стали одними з найпопулярніших пістолетів 2013 року.

І це незважаючи на те, що в обох виробників в 2013 році виникали проблеми (S&W зверталася до споживачів із поясненням про техніку безпеки, а Springfield відкликали модель XDS).

Шанувальники пістолетів Glock сподівалися на те, що Glock 42 стане первістком 9-мм лінійки з УСМ одинарної дії. А доти вони не виймають з кобури свої старі Glock 26.

Можливо, більш детальна інформація про пістолет Glock 42 з’явиться під час проведення SHOT Show в січні 2014 року.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати