Верховний суд США вирішить долю регламенту ATF щодо незавершених ствольних коробок

| За кордоном | Автор: Web admin

Цієї осені Верховний суд США винесе остаточне рішення щодо регламенту ATF під назвою «Рамка чи ствольна коробка». Адже нещодавно судді ухвалили рішення про перегляд судового позову, що оскаржує регламент адміністрації Байдена від 2022 року.

Суперечливий регламент, до якого під час громадського обговорення було подано майже 300 тис. коментарів, оскаржується у федеральному суді з серпня 2022 року. Всупереч визначенню терміну «вогнепальна зброя», даному Конгресом у законі «Про контроль над обігом зброї» від 1968 року, нове правило має на меті визнавати незавершені рамки і ствольні коробки повноцінною і функціональною вогнепальною зброєю. Мета – зупинити виробництво саморобної зброї.

Минулого року за позовом організації «Firearms Policy Coalition» (справа Вандерсток проти Гарланда) вдалося домогтися прийняття загальнонаціональної заборони, яка блокувала дію цього регламенту, але Верховний суд втрутився і призупинив її дію від імені Міністерства юстиції на час розгляду апеляції у П'ятому окружному суді.

У листопаді П'ятий окружний суд постановив, що окремі положення ATF є незаконними, і федеральний уряд подав апеляцію до Верховного суду у відповідь. Новина про те, що справу розглядатиме Верховний суд, була позитивно сприйнята правозахисними групами, зокрема, «Second Amendment Foundation» яка доєдналася до позову.

«FPC та наші члени з нетерпінням чекають на кінець неконституційного та неправомірного правління президента Байдена. Ми раді, що Верховний суд розгляне нашу справу і вирішить це важливе питання раз і назавжди», – заявив у прес-релізі засновник і президент FPC Брендон Комбс.

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11257,2 Переглядів: 49 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати