Американців, які випадково провезли кілька набоїв на курортні британські острови, почали відпускати додому

| За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Нещодавно ми розповідали про справу американця Раяна Уотсона, якого заарештували на островах Теркс і Кайкос, які підпорядковуються Великобританії, за забуті у багажі набої.

Проте Уотсон – це єдиний американець, який нажив собі проблем із законом за кілька забутих набоїв: 31-річний Тайлер Венріч з Луїзіани та Браян Хегеріч з Пенсильванії вже визнали свою провину за подібні правопорушення. Венріча засудили до трьох тижнів увʼязнення, які він вже відсидів, і штрафу в розмірі $9 тис.

А от Хегеріча засудили на рік умовно та оштрафували на $6 700. Обидва вже повернулися додому.

Тайлер Венріч, фото поліції островів Теркс і Кайкос.Тайлер Венріч, фото поліції островів Теркс і Кайкос.

Раян Уотсон також визнав свою провину і очікує подібного рішення, яке суд виніс стосовно його співгромадян.

Острови Теркс і Кайкос у Карибському морі є дуже популярним місцем для туристів зі США. Але через сувору заборону на ввезення навіть одного набою вже багато американців потрапили у цю пастку.

Щонайменше дев'ять американців були заарештовані за аналогічні правопорушення після того, як у 2022 році там посилили закони про зброю. Більшість американців просто не перевірили свій багаж після відвідування стрільбищ або полювань і випадково ввезли кілька набоїв.

Ця ситуація привернула увагу американських законодавців як на місцевому, так і федеральному рівнях. Минулого місяця губернатори Оклахоми, Пенсильванії та Вірджинії надіслали листа губернатору Теркс і Кайкос Діліні Даніель-Селваратнам з проханням зняти безпідставні звинувачення з мешканців їхніх штатів.

«Ми смиренно просимо, щоб ваш мудрий уряд вгамував правосуддя милосердям і визнав, що ці люди припустилися помилок, але не мали явного злого наміру», - йдеться в листі.

Нещодавно деякі члени Конгресу навіть відвідали острів, щоб закликати до поблажливості до ув'язнених американців. Однак, згідно із заявою прем'єр-міністра островів Теркс і Кайкос Вашингтона Місіка, оприлюдненою минулого тижня, зусилля політиків не принесли особливих плодів.

У своєму листі прем'єр зазначив: «Дозвольте мені бути відвертим: на островах Теркс і Кайкос закон є непорушним і застосовується до всіх без винятку в рівній мірі. Наша відданість верховенству права непохитна і залишається наріжним каменем наших демократичних цінностей».

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11264,2 Переглядів: 44 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 14.06.2024 08:49
    #
    - 0 +

    Преданность верховенству права - хорошее качество, но, не тогда, когда закон абсурдный или реакционный по своей сути!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати