На Одещині затримали продавця зброї

| Нелегальна зброя, Кримінал | Автор: Web admin

ЗатриманийЗатриманий

Правоохоронці встановили, що 29-річний зловмисник зберігає за місцем мешкання зброю та вибухонебезпечні предмети і підшукує на них покупців.

Вжитими заходами було задокументовано, як він у центрі села Миколаївка-Новоросійська Успенівської територіальної громади з інтервалом у кілька днів продав пістолет Макарова за 10000 гривень та два корпуси ручних осколкових гранат із запалами до них за 4000 гривень.

Правопорушника затримали в процесуальному порядку одразу після здійснення ним другої оборудки. За клопотанням слідчих на час досудового розслідування суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці вилучили з незаконного обігу в якості речових доказів продані зловмисником предмети, які скерували на експертизу, та кошти, отримані ним у протиправний спосіб.

За висновками судово-балістичної експертизи, вилучений «товар» – самозарядний 9-міліметровий пістолет Макарова, який належить до короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, придатної для неодноразового проведення пострілів, та два корпуси з двома запалами, що в сукупності утворюють дві ручні осколкові гранати Ф-1, які належать до бойових припасів та придатні до вибуху.

«Зібравши в ході слідства достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у незаконному придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї й боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до суду», - повідомив начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Вилучені предметиВилучені предмети

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (1)

  • 13.06.2024 18:17
    #
    - 0 +

    Уже просто надоело комментировать такие "новости", тем более, что те, кому больше всего нужны эти рекомендации - их тупо не читают, действуя по принципу:- "Я сам, с усам!"...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати