На кандидата в президенти США Дональда Трампа скоєно замах

| За кордоном | Автор: Web admin

Замах на ТрампаЗамах на Трампа

У кандидата в президенти США Дональда Трампа вчора, 13 липня, стріляли під час мітингу у штаті Пенсільванія.

Постріли у Трампа пролунали, коли він демонстрував таблицю з цифрами перетину кордону, пише агентство AP. На фото- та відеокадрах з місця події видно, що у колишнього президента США з'явилася кров на правому вусі й потекла по обличчю.

Після пострілів Трамп "швидко сховався за стійку", з натовпу пролунали крики, а охоронці політика кинулися на сцену надавати йому допомогу. АР уточнює, що експрезидент зумів піднятися на ноги та підняв кулак. За кілька хвилин його кортеж залишив місце інциденту.

Замах на ТрампаЗамах на Трампа

Секретна служба США, яка відповідає за безпеку колишніх і чинних президентів, заявила, що Трамп перебуває у безпеці. У заяві служби йдеться, що ймовірний стрілець зробив кілька пострілів у бік сцени, перебуваючи на висоті. Він був нейтралізований співробітниками служби, і помер. Також загинув один глядач, і ще двоє людей зазнали важких поранень та перебувають у критичному стані.

Момент стрілянини під час промови Трампа

За словами директора зі зв'язків із громадськістю Трампа Стівена Чунга, експрезидента доставили для обстеження у медичний заклад. Чунг сказав, що Трамп "почується добре". Згодом губернатор Пенсільванії Джош Шапіро повідомив, що він залишив лікарню.

За даними джерел агентства АР, стрілець не був учасником мітингу Трампа і був убитий агентами Секретної служби США. У Нью-Йорку поліція посилила заходи безпеки біля "вежі Трампа" (Trump Tower) та інших визначних пам'яток міста, повідомляє телеканал CBS News.

Людина, яка намагалася вбити Дональда Трампа, - 20-річний Томас Метью Крукс, йдеться в заяві Федерального бюро розслідувань США. Крукс був родом із Бетел-Парку в Пенсільванії.

За попередніми даними, постріл було здійснено зі снайперської гвинтівки з даху будівлі, що знаходиться поруч, з відстані 120-130 метрів. На думку експертів, Трамп залишився живим лише тому, що в момент пострілу повернув голову праворуч і куля тільки зачепила вухо.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11304,2 Переглядів: 90 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 14.07.2024 12:03
    #
    - 0 +

    Не удивлюсь, если вдруг выяснится, что стрелок, окажется из адептов секты BLM!...(Да и белокожие, как правило, стреляют(но не бегают!) гораздо точнее!)...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати