Зʼявилась інформація про гвинтівку, з якої намагались вбити Трампа, а також про зброю снайпера, який нейтралізував загрозу

| За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Поліціянти сказали, що це була AR-15. ATF сказали, що там «нічого особливого». Але гвинтівка, яка викликала незліченні суперечки, тепер опинилася в центрі замаху на колишнього (і, можливо, майбутнього) президента Дональда Трампа.

Поруч з тілом 20-річного Томаса Крукса, який поранив Трампа та інших людей, була знайдена звичайна AR-подібна гвинтівка. Представник ФБР заявив, що бюро вважає, що гвинтівка під набій 5.56 х 45 мм була законно придбана батьком стрільця, Метью Круксом. У розмові з журналістами він сказав, що не знає, чи мав його син дозвіл на використання цієї зброї.

Згодом зʼявилися певні деталі того, як було придбано гвинтівку. Згідно з даними, отриманими шляхом злому веб-сайту за допомогою сервісу eye4fraud.com, батько стрільця Метью Крукс, у 2020 році здійснив покупку на сайті Botach, який позиціонує себе одним з провідних продавців тактичного спорядження, що використовується в правоохоронних органах, армії та для захисту домівки.

У витоку даних не вказано, що саме було придбано, а також суму транзакції, тому незрозуміло, чи була покупка Метью Крукса вогнепальною зброєю. На сайті Botach рекламуються різноманітні напівавтоматичні гвинтівки та багато інших товарів. Невідомо, хто зламав або опублікував ці дані, вони лише показують одну покупку Метью Крукса.

Сім місяців тому в акаунті Gmail на ім'я Matthew Crooks з'явився відгук про ліцензованого продавця зброї в штаті Невада під назвою CashMyGuns.com. Автор відгуку похвалив компанію як «найпростіший спосіб позбутися непотрібної вогнепальної зброї» і рекомендував його іншим.

Варто зазначити, що закони про зброю в Пенсильванії суворіші, ніж у багатьох інших штатах. Перед купівлею зброї необхідно пройти біографічну перевірку, в тому числі психіатричну, а для прихованого носіння зброї потрібна ліцензія. Зброю заборонено носити в деяких об'єктах громадської власності, нею не можуть володіти люди, засуджені за злочини на ґрунті ненависті, насильницькі проступки, домашнє насильство і переслідування.

Цікаво, як описали гвинтівку стрільця на одному зі спеціалізованих сайтів про зброю: «Стрілець був озброєний потужною напівавтоматичною гвинтівкою AR-15. Ця зброя, відома своїм використанням у різних масових розстрілах завдяки високій скорострільності та значній зупиняючій силі, була основним інструментом нападника. Аналіз свідчить про те, що стрілець модифікував гвинтівку, встановивши на неї приклад «bumb fire», що пришвидшило її можливості ведення вогню, і підкреслює постійну проблему контролю за такими модифікаціями, незважаючи на зусилля регуляторних органів».

Секретні служби США використовували снайперську гвинтівку Mk 13, оснащену прицілом Nightforce ATACR 7-35x56 і далекоміром RAPTARСекретні служби США використовували снайперську гвинтівку Mk 13, оснащену прицілом Nightforce ATACR 7-35x56 і далекоміром RAPTAR

Снайпер, який ліквідував стрільця, був озброєний гвинтівкою Mk13, побудованою на базі затвора Remington 700, відомого своєю надійністю та довговічністю. Дана гвинтівка під набій .300 Win Mag забезпечує чудову дальність ведення вогню та зупиняючу силу, що і було продемонстровано на практиці – 1100 м проти 500-600 м у AR-15 під набій 5,56 х 45 мм НАТО.

До слова, цей замах не є поодиноким у контексті «загроз», з якими стикається Дональд Трамп. Історичні дані свідчать, що Трамп був мішенню для численних замахів як під час, так і після його президентства. Ці інциденти включають різні нетрадиційні види зброї та методи, від атаки навантажувача в Північній Дакоті до листів з рицином, надісланих до Білого дому під час його перебування на посаді.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11295,2 Переглядів: 293 , Коментарів: 1 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 18.07.2024 07:21
    #
    - 0 +

    Туда ему и дорога(В смысле: Томасу Круксу - прямиком в пекло!)!...
    Трамп, скорее всего, таки станет президентом! И хоть его и обзывают "другом пуйла", но, именно он, а не "бидон" - отдал приказ на уничтожение "Вагнеровцев" в Сирии! Полагаю, что поставки оружия в Украину - не прекратятся, но, вероятно, возрастёт контроль за поставляемыми в Украину вооружениями и деньгами!...То есть, что-либо "спионерить" нашим "чинушам" - станет гораздо сложнее!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати