Біля гольф-клубу Трампа у Флориді сталася стрілянина, ФБР заявило про новий замах

| За кордоном | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Колишній президент США, кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп у неділю, 15 вересня, подякував Секретній службі США та іншим співробітникам правоохоронних органів після імовірної спроби замаху на нього, коли він грав у гольф у Вест-Палм-Біч у штаті Флорида.

Про це Трамп написав у соцмережі Truth Social, передає CNN.

За словами Трампа, “виконана робота була абсолютно видатною”.

“Я хотів би подякувати всім за вашу турботу та побажання добра — це був безумовно цікавий день! Найголовніше, я хочу подякувати Секретній службі США, шерифу Ріку Бредшоу та його Офісу хоробрих і відданих патріотів, а також усім правоохоронним органам за неймовірну роботу, виконану сьогодні в Trump International, щоб зберегти мене у безпеці як 45-го президента Сполучених Штатів та кандидата від Республіканської партії на майбутніх президентських виборах”, — написав Трамп.

Колишній президент внаслідок інциденту не постраждав. Згідно з джерелом, знайомим із ситуацією, він грав у гольф із донором Стівом Віткоффом, коли пролунали постріли.

Що відомо про імовірну спробу замаху на Трампа у гольф-клубі у Флориді

Новини про інцидент 15 вересня з'явилися незабаром після того, як Трампа безпечно вивели з гольф-поля.

Агент Секретної служби помітив ймовірного стрільця, коли Трамп грав на п'ятій лунці поля.

"Двоє людей обмінялися пострілами за межами поля для гольфу Trump International Golf Course у Вест-Палм-Біч. Ті, хто стріляв, цілилися один в одного, стрілянина не була спрямована на Трампа", – написав американський журналіст Джонатан Лемір.

Підозрюваний Райан Веслі Роут втік на позашляховику після того, як агент Секретної служби відкрив по ньому вогонь, але незабаром був затриманий.

За словами офіційних осіб, підозрюваний залишив АК-47, камеру GoPro та два рюкзаки вздовж дротяної огорожі, що межує з шостою лункою поля.

Кампанія Трампа випустила заяву про те, що 45-й президент у безпеці, а Трамп звернувся до своїх прихильників, запевнивши їх, що він "ніколи не здасться".

Пізніше з'явилась інформація про підозрюваного.

Затриманий Райан Веслі РоутЗатриманий Райан Веслі Роут

"58-річний чоловік, затриманий у зв’язку з очевидним замахом на Дональда Трампа у Флориді, є самозайнятим будівельником доступного житла на Гаваях, який у соціальних мережах висловлювався про політику та поточні події, часом критикуючи колишнього президента", – повідомляє CNN.

Також у своїх соцмережах він нібито висловлював підтримку Україні та займався рекрутингом іноземців у ЗСУ. Він був переконаним прихильником України та відвідав країну в 2022 році.

Зазначимо, що ця подія трапилася майже рівно через два місяці після того, як 13 липня Томас Метью Крукс вистрілив у Трампа на мітингу в Батлері (штат Пенсільванія), поранивши колишньому президенту США вухо.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11304,2 Переглядів: 29 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 18.09.2024 11:46
    #
    - 0 +

    Хорошо то, что хорошо заканчивается!...Тут, судя по тексту заметки, всё обошлось без трупов, что уже хорошо!...
    А насчёт опасений касающихся политики Трампа, которую он будет проводить в отношении Украино-Мордорского военного конфликта, остаётся напомнить, что именно "пророссийский друг путанина", а не дерьмократ и "чёрный голубь мира" Барак Обама - отдал приказ раздолбать в пух и прах, группировку "Вагнеровцев" в Сирии!....Так что, на мой взгляд, помощь Украине не прекратится, а вот, контроль за её использованием по целевому назначению(а не в карманы чинуш!), наверняка усилится!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати